Opgericht op 20 mei 1968
 
Clubrecord Lars de Kooter

Clubrecord Lars de Kooter

Papendrecht, 19 september 2021 – De eerste lange afstand wedstrijd van het seizoen 2021-2022 bracht de zwemmers van de Biesboschzwemmers naar een bekend zwembad, namelijk Sportcentrum Papendrecht. Shanya Muilenburg en Lars de Kooter hielden de eer hoog, helaas mocht er geen publiek aanwezig.

Shanya startte voor het eerst op de 100 wisselslag en zij wist alle slagen en keerpunten goed te doen. Haar eindtijd, die net boven de twee minuten lag, liet zien dat ze alles gegeven had.

Lars mocht iets langer in het water liggen, want hij zwom de 800 meter vrije slag. Zijn inschrijftijd was bijna 40 seconden langzamer dan een leeftijdsgenoot, maar dit verschil was er aan het einde van de race niet. Halverwege de race was Lars 10 seconden sneller dan hij begin juli in Amsterdam was op de 400 meter. Lars kon het tempo goed volhouden en uiteindelijk was hij bijna 40 seconden sneller dan zijn inschrijftijd en bleef hij iets meer dan anderhalve seconde boven de grens van tien minuten steken. Zijn eindtijd was wel goed voor een clubrecord in zijn categorie en een zilveren medaille.

Begin oktober is de eerste wedstrijd van de zwemcompetitie in Gorinchem waar de Biesboschzwemmers de gastheren zijn voor de zwemmers van PCG, ZVDO ’74 en ZPB H&L Productions.

Uitslag

%d bloggers liken dit: