Opgericht op 20 mei 1968
 
Mastersrecords Biesboschzwemmers in Hoogerheide

Mastersrecords Biesboschzwemmers in Hoogerheide

Hoogerheide, 21 april 2024 – Enkele weken voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2024 (ONMK2024) in Eindhoven hebben diverse masters hun vorm getest tijdens een wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel in Hoogerheide. Na afloop bleek dat er vijf clubrecords waren verbeterd en een persoonlijk record was gezwommen. Voor de meeste deelnemers was er ook de bevestiging dat het goed zit met de vorm.

Op het programma stond onder andere de 400m schoolslag. Dit is een incourant nummer, maar toch hadden drie zwemmers besloten om zich hiervoor in te schrijven en dit leverde dus ook evenzoveel clubrecords op. Mandy en Nico Swart en Sander van Tilburg hadden zich hieraan gewaagd. Nico was halverwege, dus na 200 meter, ook nog een clubrecord neer te zetten.

Het laatste clubrecord werd gezwommen door Lars Duijnhouwer. Hij wist in zijn categorie het oude record met meerdere seconden te verbeteren.

Voor Esther de Laat was het de eerste wedstrijd die zij samen met een aantal zwemmers heeft gezwommen. Zij wist op de 100m rugslag haar persoonlijke record aan te scherpen. Haar oude toptijd was al ruim drie jaar oud.

In het eerste weekend van mei komen 20 masters aan de start van het ONMK2024 en zij staan ingeschreven op ongeveer 70 persoonlijke en 8 estafette onderdelen. Enkele starts zijn nog onder voorbehoud vanwege de grote inschrijving voor deze kampioenschappen.

Uitslag Zuidelijke Cirkel 2024 – 2e wedstrijd