Opgericht op 20 mei 1968
 
Biesboschzwemmers grossieren in medailles

Biesboschzwemmers grossieren in medailles

Andel, 20 april 2024 – De laatste gecombineerde minioren- en limietwedstrijd van dit seizoen werd in het vertrouwde AquaAltena gehouden en voor de Biesboschzwemmers leverde dit weer een ruime oogst van medailles en persoonlijke records op. Bij de minioren wedstrijd werden 24 medailles verovert en daarnaast ook nog 22 persoonlijke records. Bij de limietwedstrijd werden acht persoonlijke records verbeterd en waren zes tijden sneller dan een richttijd voor een kampioenschap.

Twee dozijn medailles voor minioren

Negen gouden medailles werden er behaald en Jesse Drewes en Femke van den Oven hadden er allebei drie. Ze waren de beste op de 100m vlinder- en rugslag en 200m vrije slag. Die andere drie gouden medailles gingen met Bram van Felius, Lars van der Zouwen en Björn Hoogerwerf mee naar huis. Bram was de beste op de 25m vrije slag, Lars op de 50m schoolslag en Björn op de 25m vlinderslag.

Marley Spijker zwom hetzelfde programma als Femke en alle drie de keren wist zij als tweede te finishen. Noa Drewes was op de 25m rug- en schoolslag de op één na beste en Romy van Goor op de 25m vlinderslag en 50m schoolslag. Rianne Cornet ging op de 50m rugslag met een zilveren medaille naar huis.

Rianne wist niet alleen zilver te veroveren, maar op de 25m vlinderslag en 50m schoolslag ging ze met brons aan de haal. Bram was op de 25m rug- en schoolslag als derde aan de overkant en Lars deed dit op de 50m rugslag. Noa voegde naast het zilver ook nog een bronzen medaille op de 25m vrije slag aan haar collectie toe. De laatste medaille was voor Ise Vink en zij behaalde deze op de 50m vlinderslag.

Al deze zwemmers zwommen één of meerdere persoonlijke records en dat deed ook Ilse van Wijk.

Limieten voor junioren

Bij de oudere zwemmers wisten Amy en Lars de Kooter en Shanya Muilenburg opnieuw te voldoen aan limiettijden voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Amy en Shanya deden dit op de 50 en 100m vrije slag en Lars op de 50m schoolslag. Zijn tijd was zelfs onder de richttijd voor de Nederlandse Sprint Kampioenschappen.

Mirthe Bults, Shanya, Jansje de Ridder, Hannah Vink en Wessel van Wijk waren sneller dan hun persoonlijke records en in sommige gevallen was het verschil meerdere seconden. Andere zwemmers hadden de pech net iets langzamer te zijn dan hun toptijd.

Voor de minioren zijn op 8 en 9 juni de Brabantse Minioren Finales en daar mag je aan meedoen als je op een nummer bij de beste 24 zwemmers hoort. Het wordt dus de komende dagen spannend om te weten of dit gelukt is. De junioren gaan zich voorbereiden op de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen in mei en juni.

Uitslag Limietwedstrijd deel 6

Uitslag KNZB Minioren Circuit deel 6

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com