Opgericht op 20 mei 1968
 
Lars en Femke blinken opnieuw uit

Lars en Femke blinken opnieuw uit

Antwerpen, 14 april 2024 – Tijdens de derde dag van de Antwerp International Youth Swimming Cup hebben Femke van den Oven en Lars de Kooter opnieuw uitgeblonken met mooie resultaten. Naast deze twee zwemmers kwamen ook Shanya Muilenburg, Amy de Kooter, Anne Lisman en Jansje de Ridder namens de Biesboschzwemmers aan de start.

Femke startte op de 200m vrije slag en dit deden ook Amy, Jansje en Anne. De laatste drie dames hebben al eens een 200 meter in het 50 meter bad gezwommen en Amy en Anne wisten hun persoonlijk record aan te scherpen. Femke zwom voor het eerst de 200 meter in een 50 meter en liet een mooie race zien. Ze werd uiteindelijk 16e bij de 11 en 12 jarigen. Op de 50m ‘vrij’ zwommen Amy en Jansje, maar ook Shanya. Het lukte de dames helaas niet hun beste tijden aan te scherpen. Eerder op de dag hadden Shanya en Jansje ook de 100m rugslag gezwommen. Shanya bleef nipt boven haar beste tijd, terwijl Jansje twee en een halve seconde van haar tijd afhaalde.

Lars startte deze dag op de 100m schoolslag en 50m vrije slag. Op beide afstanden wist hij zijn tijden aan te scherpen. Op de 100m schoolslag haalde Lars ruim anderhalve seconde van zijn beste tijd af en werd hij zesde bij de 15 en 16 jarigen. Het verschil met zijn tijd uit het 25 meter bad was maar een halve seconde. Op de 50m vrije slag wist Lars ruim zes tienden van zijn tijd te halen.

Na drie dagen zwemmen zijn er 13 persoonlijke records gezwommen, 13 limieten voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen behaald en wist Lars op de 100 en 200m schoolslag opnieuw te voldoen aan de richttijden voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com