Opgericht op 20 mei 1968
 
Toptijd Femke van den Oven

Toptijd Femke van den Oven

Antwerpen (BEL), 13 april 2024 – De tweede dag van de Antwerp International Youth Swimming Cup stond in het teken van de vlinder-, rug-, school en vrije slag. Femke van den Oven wist op de vlinderslag de beste klassering te bereiken namens de Biesboschzwemmers.

Femke startte ’s middags op de 100m vlinderslag en ze begon heel sterk, na 50 meter was ze bijna sneller dan gisteren op de 50m vlinderslag. In het tweede deel van haar race wist ze haar techniek goed vast te houden en tikte ze 0,1 seconden onder haar 25 meter bad tijd aan. Uiteindelijk werd ze zevende van de meisjes 11 en 12 jaar.

Lars de Kooter kwam als eerste van de tweede dag aan de start en hij begon op de 100m vrije slag. De opening van Lars was sterk, maar de tweede vijftig meter gingen niet meer zo makkelijk. Uiteindelijk was Lars 0,05 seconden langzamer dan zijn snelste tijd. Aan het einde van de dag zwom Lars de dubbele afstand. De eerste 100 meter leek te langzaam te zijn voor een persoonlijk record, maar dankzij een sterke laatste 50 meter was Lars ruim anderhalve seconde sneller dan eerder dit seizoen. Tussendoor zwom Lars de 50m schoolslag en helaas ging het vanaf de start niet lekker en wist Lars zijn tijd niet te benaderen.

Shanya Muilenburg zwom 50m rugslag en ondanks haar goede inzet kwam ze niet in de buurt van haar beste tijd. Dit lukte wel Amy de Kooter op de schoolslag sprint. Amy zwom bijna drie seconden sneller dan haar beste 50 meter bad tijd en tevens was ze ook nog sneller dan haar tijd in het 25 meter bad.

Morgen is de laatste dag en dan komen Femke, Shanya, Amy en Lars opnieuw aan de start en daarnaast komen ook Anne Lisman en Jansje de Ridder naar Antwerpen. Jansje en Shanya zwemmen ’s morgens 100m rugslag en de middag begint met de 100m schoolslag voor Lars. Op de 200m vrije slag komen Femke, Amy, Anne en Jansje aan de start en de dag sluit af met de 50m vrije slag waarop Shanya, Amy, Jansje en Lars zullen starten.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com