Opgericht op 20 mei 1968
 
Zilver voor Lars de Kooter

Zilver voor Lars de Kooter

Antwerpen, 12 april 2024 – Tijdens de eerste dag van de Antwerp International Youth Swimming Cup hebben Femke van den Oven, Shanya Muilenburg en Lars de Kooter goede tijden gezwommen. De drie leden van de Biesboschzwemmers wisten alle sneller te zijn dan hun inschrijftijden. Lars mocht aan het einde van de sessie nog naar het podium om een medaille op te halen.

Femke mocht als eerste startten en zij kwam op de 200m wisselslag aan de start. Ze begon met een heel klein persoonlijk record op de vlinderslag en wist op de overige slagen een goede techniek te laten zien. De eindtijd van Femke was ongeveer zeven seconden sneller dan haar tijd tijdens de Jaargangwedstrijden in Leiden. Later startte ze ook nog op de 50m vlinderslag en deze keer was ze 0,7 seconden sneller dan haar oude toptijd. Op de vlinderslag eindigde ze als 10e in haar categorie en op de wisselslag was ze 13e. Shanya zwom alleen de vlinderslag en tikte binnen de 45 seconden aan. Echter volgens de leiding had ze bewogen bij de start en dus is haar eindtijd niet in de uitslag opgenomen.

Lars zwom deze sessie alleen de 200m schoolslag. Vijf dagen eerder tijdens een limietwedstrijd in Oosterhout had hij zijn beste tijd al aangescherpt met 0,05 seconden maar was hij niet helemaal tevreden. Lars startte scherper dan in Oosterhout, namelijk ruim twee en een halve seconde sneller en hij wist zijn tempo goed vol te houden. Na 100 meter was het verschil al drie seconden en uiteindelijk was Lars bijna vier seconden sneller dan zijn oude toptijd. Deze prestatie leverde hem een zilveren medaille op.

Morgen komen Femke, Shanya en Lars opnieuw aan de start en zal ook Amy de Kooter het Antwerpse water induiken. Lars begin met de 100m vrije slag en zal later nog de 200m vrije slag en 50m schoolslag zwemmen. Shanya zwemt aan het einde van de ochtend de 50m rugslag. ’s Middags start Amy op de 50m schoolslag en Femke zwemt 100m vlinderslag voor het eerst in het 50 meter bad.