Opgericht op 20 mei 1968
 
Tess Vonk sterk tijdens limietwedstrijd

Tess Vonk sterk tijdens limietwedstrijd

Eindhoven, 12 september 2021 – In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion organiseerde de plaatselijke vereniging een wedstrijd voor masters, maar daarnaast mochten er ook nog jongere zwemmers meedoen. Drie masters van de Biesboschzwemmers hadden zich ingeschreven en daarnaast startte Tess Vonk namens de KNZB. De wedstrijd vond plaats in het 50 meter bad.

Tess maakt sinds dit seizoen deel uit van het opleidingscentrum Eindhoven (OC Eindhoven) en traint twee keer in het Eindhovense bad. Tess startte vandaag op de 200m vrije slag, 100m vlinder- en schoolslag. Op de eerste twee afstanden liet ze hele sterke tijden noteren. Op de vrije slag was ze maar 0,07 seconden langzamer dan haar tijd in een 25m bad. Op de vlinderslag was ze zelfs sneller dan haar beste tijd uit het korte bad. Ze bleef hier ruim een halve seconde onder. Op de schoolslag moest ze iets meer toegeven ten opzichte van haar korte baan tijd, maar de race was verders goed.

Nico Swart kwam op de 50 en 200 rugslag aan de start en hij was met beide races tevreden. De afgelopen tijd is er veel aan de conditie gewerkt en Nico merkte dat hij snelheid tekort kwam. Wouter had gekozen voor de 200 en 400 vrije slag en vooral zijn indeling op de 400 meter was vlak. De laatste die startte was Nadine Scheeve en die koos voor de 200 rug- en schoolslag en de 400 vrije slag. Op de schoolslag wist Nadine binnen de vier minuten te blijven en daar was zij heel blij mee. Op de rugslag was Nadine sneller dan haar beste tijd ooit uit het 50 meter bad en dat is een keurige prestatie, want het een dag eerder heeft ze nog 1000 en 5000 meter in het open water gezwommen. De laatste afstand, de 400 meter, was vrij snel na de rugslag, maar toch wist ze aan het einde toch nog te versnellen. Misschien was ze wel iets te voorzichtig begonnen.

De volgende wedstrijd zal begin oktober zijn en dan zullen de Biesboschzwemmers in Gorinchem de zwemmers van PCG, ZVDO en ZPB ontvangen in het kader van de zwemcompetitie. Dit is dan de eerste van vijf wedstrijden die hopelijk dit seizoen wel gezwommen kunnen worden.

Uitslag

%d bloggers liken dit: