Tien klassementsprijzen voor BBZ-masters

Eindhoven, 3 december 2016 – In het springbad in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion hebben acht masters van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Met een oogst van drie gouden, vijf zilveren en twee bronzen klassementsmedailles werd de terugreis naar Werkendam ondernomen. Verder leverde deze middag ook nog zes clubrecords en tien persoonlijke records op.

Er zijn diverse klassementen tijdens de zes wedstrijden ‘vol’ te zwemmen. Er is onderscheid in een kort en een lang klassement voor de vrije slag en wisselslag. Bij de vrije slag gaat de sprint over twee keer 25 en twee keer 50 meter, terwijl het lange klassement gaat over 25, 50, 100 en 200 meter. Bij de wisselslag moet voor de sprint van iedere slag (vlinder-, rug-, school- en vrije slag ) 25 meter afgelegd worden en 100 meter van iedere slag plus de 100 wisselslag voor het lange klassement.

Klassmentswinst was er voor Neel Gielen en Annette Wijnja. Neel wist het wissel- en vrije slag sprintklassement bij de dames 60-plus te winnen. Voor Annette was er winst in het lange vrije slag klassement. Zilveren klasseringen waren er voor Jovanca van Dalen, Sabrina Boekhout, Mark Visser, Pieter Vink en Ingmar Visser. Jovanca en Pieter behaalden dit in het sprintklassement van de vrije slag, terwijl Sabrina deze prestatie behaalde in het lange klassement. Mark en Ingmar zwommen de klassementen vol van de wisselslag, waarbij Mark dit deed in de sprintversie en Ingmar de lange variant vol zwom. De laatste prijzen waren voor Paul Wijnja en J.P. van Rossem bij de heren 50+. Beiden deden dit in het vrije slag klassement. Paul behaalde brons in het lange klassement en J.P. in de sprint.

De clubrecords deze middag werden door drie personen gezwommen. Neel verbeterde de clubrecords en ook haar persoonlijke records op de 25 vlinderslag en 25 en 50 vrije slag. Sabrina wist op de vlinderslag sprint het clubrecord met een tiende van een seconde aan te scherpen en Rob den Besten was op de 50 vrije slag sneller dan het clubrecord. Het laatste clubrecord werd gezwommen door Richard Tiemstra op de 25 meter schoolslag.

Naast Neel zwommen Bianca en Rob den Besten, Erik Huisman, J.P. van Rossem, Richard Tiemstra en Ingmar Visser persoonlijke records. Bianca verbeterde zich op de 25 vlinderslag en wist een mooie race te zwemmen voor de eerste keer op de 200 vrije slag. Voor Rob waren er verbeteringen op de 50 school- en vrije slag. Op de vrije slag ging er ruim vijf seconden van zijn tijd af. Erik was sneller dan ooit op de 200 ‘vrij’ met ruim zes seconden. J.P. was ruim een tiende sneller op de 25 meter schoolslag, terwijl Richard dichterbij de grens van 30 seconden komt op de 50 vrije slag. Als laatste was Ingmar enkele tienden sneller op de 100 rugslag.

In januari staan de Nederlandse Kampioenschappen in Maastricht op het programma en twee weken daarna, begin februari, is de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2017. Voor enkele masters is de maand augustus het doel waar ze naartoe werken, omdat dan de Wereld Masters Kampioenschappen in Budapest, Hongarije, gepland staan.