Opgericht op 20 mei 1968
 
Medaille voor Goelema, Wijnja vierde

Medaille voor Goelema, Wijnja vierde

Roma (ITA), 30 augustus 2022 – Vandaag mochten eindelijk de twee dames, Annette Wijnja en Marjo Goelema, van de Biesboschzwemmers aan de start verschijnen tijdens de Europese Masters Kampioenschappen 2022. Beide dames stonden ingeschreven als vierde in hun categorie op de 100 meter schoolslag. Als eerste was de categorie van Annette aan de beurt en daarna Marjo.

In de vierde serie van haar categorie startte Annette in baan 6 en afgaande op de inschrijftijden moest een medaille tot de mogelijkheden behoren. Al zeggen inschrijftijden niet veel voor een EMK aangezien er geen of weinig controle is wanneer je je tijd gezwommen hebt. Annette begon heel sterk aan haar 100 meter. Na 50 meter keerde ze als vijfde. In het tweede deel van haar race kon ze nog één zwemster inhalen en zodoende werd ze vierde. Haar eindtijd was iets langzamer dan haar beste seizoenstijd. Het verschil met het podium was bijna anderhalve seconde.

Drie series na Annette mocht Marjo het water in duiken voor haar 100 meter schoolslag. Net als Annette zwom Marjo in baan 6.  Marjo had een goede start en in het tweede deel van de eerste 50 meter kwamen de andere dames pas dichterbij. Bij het keerpunt keerde Marjo als tweede. Het tweede deel is niet het sterkste punt van Marjo als sprintster, maar toch wist ze een goede race te zwemmen. Uiteindelijk tikte Marjo als derde aan en ook zij kon haar beste tijd van dit seizoen niet verbeteren. Dit is voor Marjo de eerste keer dat ze een Europese medaille wint op de 100 schoolslag.

Morgen is het weer de beurt aan de heren. Paul Wijnja en Wouter van der Stelt zwemmen dan de 200 meter vrije slag. Voor Wouter zijn laatste start en zijn kampioenschap kan met tweede goede races niet meer stuk. Paul zal zeker een goed gevolg willen geven aan zijn EMK na zijn snelle 400 ‘vrij’.