Opgericht op 20 mei 1968
 
EMK2022: even voorstellen Marjo Goelema

EMK2022: even voorstellen Marjo Goelema

Marjo gaat net als Wouter op voor haar derde Europese Masters Kampioenschappen. In Eindhoven (2013) en London (2016) was ze erbij en wist ze beslag te leggen op een bronzen medaille op de 50 schoolslag. In Rome start Marjo op de 50 en 100 schoolslag en maakt ze deel uit van de 4x50m wisselslag estafette.

De eerste start voor Marjo is op de derde dag en ze mag dan zwemmen in Stadio del Nuoto. Op het programma staat de 100 schoolslag en op dit nummer staat ze als vierde ingeschreven met een tijd van 1.24.33. Dit is haar tijd van het afgelopen ONMK in Eindhoven. Haar snelste tijd ooit stamt uit haar eerste zwemleven, namelijk 1984! Het verschil met de snelste inschrijftijd is ongeveer twee seconden, maar tijdens EMK’s is de inschrijftijd niet altijd een juiste weergave.

Drie dagen later komt Marjo voor de 50 schoolslag aan de start in het tweede zwembad, namelijk Unipol Pietralata. In de ochtendsessie gaat ze proberen een medaille te veroveren. Ze staat als derde ingeschreven met een tijd van 37.59. Ook deze tijd heeft ze gezwommen tijdens het ONMK in Eindhoven. Enkele weken later zwom ze in hetzelfde bad onder de 37 seconden. De verschillen met de snelste deelneemsters zijn klein, dus het belooft een spannende race te worden.

De 4×50 wisselslag estafette is op zaterdag in Stadio del Nuoto en daar is momenteel niets over bekend.