Opnieuw records in Rome tijdens EMK2022

Rome (ITA), 29 augustus 2022 – De tweede dag van de Europese Masters Kampioenschappen 2022 stond in het teken van de 400m vrije slag in de ochtend sessie. Bij de heren kwamen Paul Wijnja en Wouter van der Stelt aan de start en beide wisten een goede race te zwemmen.

Paul zwom de 400 ‘vrij’ omdat de 100m vrije slag aan het einde van het toernooi gepland staat en hij dat niet handig vond voor zijn aansluitende vakantie. Tijdens het ONMK in Eindhoven had hij een goede race gezwommen en in Rome ging hij hier ruimschoots onder. Paul wist in het begin een vlak schema te zwemmen en eindigde met een sterke laatste 50 meter waardoor hij vijf seconden sneller was dan zijn beste seizoenstijd. Daarnaast was Paul zelfs ruim drie seconden sneller dan zijn beste tijd en wist hij het mastersrecord in zijn categorie te verbeteren. Paul eindigde net buiten de top 10 op een elfde plaats

Wouter kwam twee series na Paul aan de start en had na zijn goede race op de 800 meter een goede indicatie van zijn vorm. Wouter wist net als gisteren tijdens de 800 meter een licht oplopende race te zwemmen en dankzij een snellere laatste 50 meter bleef hij ruim binnen zijn beste seizoenstijd. Net als gisteren verbeterde Wouter het mastersrecord op dit nummer in zijn categorie. Dit record had hij gisteren tijdens de 800 meter gezwommen. Wouter wist uiteindelijk 15e te worden in zijn categorie.

Morgen staat de 100m schoolslag in de ochtend op het programma en dan komen Marjo Goelema en Annette Wijnja aan de start in Stadio del Nuoto, hetzelfde bad als waar Paul en Wouter vanmorgen gezwommen hebben.