Opgericht op 20 mei 1968
 
Toptijden Paul en Wouter tijdens EMK2022

Toptijden Paul en Wouter tijdens EMK2022

Roma (ITA), 31 augustus 2022 – De laatste dag van augustus stond in het teken van de 200m vrije slag in de ochtendsessie van de Europese Masters Kampioenschappen 2022. Paul Wijnja en Wouter van der Stelt kwamen op dit nummer aan de start.

Paul stond als 15e ingeschreven met zijn tijd van drie jaar geleden uit Amersfoort. Dit seizoen was Paul al sneller geweest tijdens het ONMK in Eindhoven. De serie voor Paul werd er al hard gezwommen. De eindtijd was maar een seconde langzamer dan zijn inschrijftijd. Paul startte goed en lag na de eerste 50 meter op een eerste plaats in de serie. Na 100 meter keerde Paul als vierde. Uiteindelijk tikte Paul als vierde van zijn serie aan in een nieuw persoonlijk en clubrecord. Paul was een halve seconde sneller dan ooit. Opnieuw was er een elfde plaats voor Paul dit kampioenschap. De opening belooft wel het één en ander voor de 50 meter.

Wouter had na twee goede races op de 400 en 800 meter een goede indicatie van zijn vorm. Zijn inschrijftijd was van het ONMK2020 in Rotterdam. Dit seizoen had Wouter een tijd van twee minuten en 40,47 in het 50 meter bad gezwommen en dat is iets sneller dan zijn tussentijd tijdens de 400 meter. Na 100 meter keerde Wouter als vijfde in zijn serie, maar er kwamen nog een aantal heren Wouter voorbij. Wouter tikte als zevende aan en hij was ruim twee seconden sneller dan eerder dit seizoen en dus kan hij terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Wouter werd op de 200 vrije slag 17e in zijn categorie.

Morgen komt Annette Wijnja ’s morgens in hetzelfde bad aan de start van de 200m schoolslag en ’s middags zwemt Nico Swart voor het eerst dit kampioenschap. Hij zal dan starten op de 200 meter rugslag in zwembad Unipol Pietralata.