Opgericht op 20 mei 1968
 
Kwartet medailles in Luxemburg tijdens tweede dag

Kwartet medailles in Luxemburg tijdens tweede dag

Luxemburg, 10 oktober 2021 – De tweede en laatste dag van de Lux Masters Open 2021 leverde voor de drie masters van de Biesboschzwemmers vier medailles. De oogst was één goud en drie bronzen medailles. De medailles werden behaald door Sander van Elburg, Paul en Annette Wijnja.

Annette wist op de 100 schoolslag opnieuw naar het goud te zwemmen en eerder op de tweede dag wist ze op de 100 rugslag naar het brons te zwemmen. Met haar eindtijden was ze tevreden.

Sander startte ’s morgens als eerste van de drie zwemmers en hij deed dit op de 800 meter vrije slag. Hij wist naar het brons te zwemmen, maar het was geen gemakkelijke race. Doordat het moeizaam ging, had hij besloten om de 200 vrije slag niet meer te zwemmen.

Paul wist op de 200 vrije slag beslag te leggen op het brons, nadat hij eerder op de middag op de vrije slag sprint net naast het podium eindigde. De 50 ‘vrij’ ging wel binnen de 30 seconden. Op de 50 vlinderslag was Paul iets te gretig waardoor hij zonder een eindtijd in de uitslag is opgenomen, terwijl een medaille tot de mogelijkheden behoorde.

Na twee dagen zwemmen wisten de vier zwemmers twee gouden, drie zilveren en zeven bronzen medailles te behalen. Daarnaast werden er negen clubrecords aangescherpt. Bij het nalopen van de uitslag bleek Richard Tiemstra op de 1500 meter een Brabants Masters Record gezwommen te hebben bij de 55-plussers.

Uitslag

%d bloggers liken dit: