Opgericht op 20 mei 1968
 

Acht goud voor jonge Biesboschzwemmers

Gorinchem, 9 oktober 2021 – De eerste van zes wedstrijden van het minioren circuit werd door de Biesboschzwemmers georganiseerd in Gorinchem. De groep van 22 zwemmers wist 29 persoonlijke records bij elkaar te zwemmen. Daarnaast werden er ook nog drie clubrecords gezwommen. In totaal werden er zestien medailles mee naar huis genomen. Na twee uur zwemmen gingen acht gouden, zeven zilveren en één bronzen medaille met de zwemmers naar huis.

De jongste zwemmers zwommen 25 rugslag en 50 schoolslag en daar werden in totaal zeven medailles behaald. Op de rugslag was Jesse Drewes tijdens zijn eerste wedstrijd gelijk goed voor een gouden medaille. Achter hem werd Cil de Vries tweede. Bij de meisjes mochten Femke van den Oven en Aisha de Wilde naar het podium komen. Femke werd tweede en Aisha legde beslag op het brons. Later op de middag mocht Cil weer naar voren komen. Hij was op de 50 meter schoolslag de snelste deze middag. Femke wist op de schoolslag opnieuw naar het zilver te zwemmen en zij moest Marley Spijker voor zich dulden. Naast deze zwemmers kwamen ook nog Rianne Cornet, Rivka Jetten en Danée Klop bij de jongsten aan de start en zij wisten mooie resultaten te boeken.

Shanya Muilenburg mocht drie keer aan de start komen en twee keer ging dit samen met Silke Jetten. Op de 50 vlinderslag was Shanya de enige deelneemsters en dus kreeg ze een gouden medaille omgehangen. Op de tweede afstand, de 100 rugslag, moest Shanya genoegen nemen met zilver, want Silke wist daar als eerste aan te tikken. Op het laatste nummer van deze middag voor de beide dames,de 50 vrije slag, was Shanya de snelste voor Silke.

Maud Vonk en Amy de Kooter zwommen deze middag de 100 vrije slag en 200 wisselslag. Op beide nummers was Maud de beste gevolgd door Amy. Op de vrije slag verbeterde beide meisjes hun persoonlijk record met meerdere seconden en op de wisselslag was Amy 15 seconden sneller dan ooit, terwijl Maud dit nummer voor het eerst zwom. Amy wist op de 50 vlinderslag haar beste tijd aan te scherpen net als zij halverwege de 100 ‘vrij’ had gedaan.

Lars de Kooter en Tess Vonk waren de zwemmers die de clubrecords wisten te verbeteren. Lars verbeterde zijn eigen clubrecords op de 50 en 100 meter schoolslag. De 50 meter was tijdens de 100 meter race. Lars was vier tienden sneller op de 50 meter en op de 100 meter haalde hij ruim anderhalve seconde van zijn tijd af. Tess verbeterde ook op de 100 schoolslag haar eigen clubrecord, maar het verschil was minder groot. Zij was ruim twee tienden sneller dan de oude tijd. Later op de dag wist ze wel een barrière te slechten. Op de 50 vrije slag bleef ze voor het eerst officieel binnen de 30 seconden. Persoonlijke records bij de zwemmers boven 11 jaar waren er ook voor Mirthe Bults, Rens Lisman, Jansje de Ridder, Hannah en Rik Vink, Anieke aan de Wiel en Julia Zeldenrust.

De middag werd afgesloten met twee estafettes. De jongste zwemmers moesten 4x25m wisselslag zwemmen en alle acht de jonge zwemmers deden dit voortreffelijk. De zwemsters die de vlinderslag zwommen verrasten zelfs de trainers. De 4×50 vrije slag estafette bleef zes seconden onder hun inschrijftijd en moesten genoegen nemen met een tweede plaats.

Eind november staat er weer een wedstrijd voor de minioren en junioren op het programma en dan zal er weer in Gorinchem gezwommen worden. Voor die tijd staan er nog diverse wedstrijden op de planning.

Uitslag


Foto’s gemaakt door Veronica Koeman

%d bloggers liken dit: