Opgericht op 20 mei 1968
 
Acht medailles masters Luxemburg

Acht medailles masters Luxemburg

Luxembourg (LUX), 9 oktober 2021 – Drie heren en één dame vertegenwoordigen dit weekend de Biesboschzwemmers in Luxembourg tijdens de Lux Masters Open 2021. Vandaag kwam er dertien keer een zwemmer aan de start en er werden acht medailles verovert en daarnaast werden er negen masters records gezwommen.

De enige gouden medaille vandaag werd behaald door Annette Wijnja op de 200 meter schoolslag. In een degelijke race was ze ruim sneller dan de tweede zwemster in haar categorie. Vandaag zwom Annette ook nog de 200 en 50 rugslag en op beide afstanden wist Annette een zilveren medaille te veroveren. Een goed begin voor haar na een lange tijd zonder wedstrijden.

Naast Annette wist ook Richard Tiemstra een zilveren medaille te veroveren en hij deed dit op de schoolslag sprint. Op de langste afstand, namelijk 1500 vrije slag wist Richard naar het brons te zwemmen. Voor het eerst in een 50 meter zwom Richard dit nummer en hij was maar een kleine minuut langzamer dan zijn tijd uit het 25 meter bad. Zijn tijden op de 800 en 1500 meter betekende tevens mastersrecords. Ook op de rugslag sprint wist Richard naar het brons te zwemmen.

De laatste twee bronzen medailles wist Sander van Elburg te veroveren. Hij deed dit op de 100 en 400 meter vrije slag. Zijn tijden zijn niet geod te noemen, maar ruim een week geleden is hij gevallen en hij heeft daar nog steeds hinder van. Op de 200, 400, 800 en 1500 vrije slag en 100 en 200 rugslag verbeterde Sander wel de masters records.

Paul Wijnja is de vierde zwemmer die in Luxemburg op het startblok verschijnt en vandaag startte hij op de 100 en 400 vrije slag. Op de 100 meter was Paul bijna een seconde sneller dan eind augustus in Giessenburg. Op de 400 meter behaalde Paul met een vierde plaats zijn beste klassering.

Morgen komen Annette, Paul en Sander opnieuw op diverse nummers aan de start en dan zullen er mogelijk nog meer medailles verovert worden.

%d bloggers liken dit: