Opgericht op 20 mei 1968
 
Goede tijden masters in Papendrecht

Goede tijden masters in Papendrecht

Papendrecht, 10 oktober 2021 – Terwijl een aantal masters in Luxemburg zwommen, kwamen vier masters in Papendrecht aan de start van een masters wedstrijd. Marjo Goelema, Wouter van der Stelt en Mandy en Nico Swart hielden daar de eer van de Biesboschzwemmers hoog. Vooral de tijden van Mandy vielen op.

Mandy startte persoonlijk op de 50 vlinderslag en 100 schoolslag en haar eindtijd op de schoolslag was bijna een persoonlijk record. Ze bleef er enkele tienden van een seconde boven steken. Op de vlinderslag was het verschil iets groter, maar ze keek tevreden terug op haar races.

Marjo was ook tevreden met haar tijd op de 100 schoolslag. Ze merkte wel dat de laatste meters zwaar gingen. Op de 50 schoolslag had ze een slechte start, ondanks de moderne blokken en bleef ze nipt boven de 37 seconden.

Wouter kon ook tevreden terugkijken. Enkele weken geleden was hij een week lang ziek geweest, maar zijn tijden op de 50 en 100 vrije slag waren goed. Op de rugslag sprint bleef hij iets verder van zijn beste tijden steken.

Nico kwam in Papendrecht niet op gang, getuige zijn tijden op de 100 rug- en schoolslag. Later in de 4×50 wisselslag estafette ploeg als startzwemmer een goede rugslag af te leveren en kon Marjo dit een goed vervolg geven op de schoolslag. Mandy en Wouter waren iets minder snel dan hun persoonlijke races, maar uiteindelijk wisten zij een goede tijd te noteren.

Een goed begin voor deze masters van het seizoen in voorbereiding op de nationale masters kampioenschappen die later dit seizoen georganiseerd gaan worden. Eind augustus volgend jaar komen mogelijk enkele van deze zwemmers in Rome (ITA) aan de start van de Europese Masters Kampioenschappen.

Uitslag

%d bloggers liken dit: