Opgericht op 20 mei 1968
 
Biesboschzwemmers sterk op langere nummers

Biesboschzwemmers sterk op langere nummers

Papendrecht, 17 oktober 2021 – Opnieuw werd er in Sportcentrum Papendrecht een wedstrijd van het Lange Afstand Circuit (LAC) georganiseerd en deze keer kwamen vier jonge zwemmers aan de start. Maud Vonk en Amy de Kooter gingen van start op de 400 meter vrije slag, terwijl Tess Vonk voor het dubbele ging. Lars de Kooter zwom deze middag de kortste afstand, namelijk 200m wisselslag.

Voor Maud en Amy was het de eerste keer dat ze 400 meter vrije slag moesten zwemmen in wedstrijdverband. Amy koos ervoor om snel van start te gaan en na ze was na 200 meter 20 seconden sneller dan haar persoonlijk record van juni van dit jaar. Helaas kon ze het tempo niet volhouden en moest ze toestaan dat Maud haar inhaalde na 200 meter. Maud was halverwege ruim zes seconden sneller dan haar oude toptijd. Zowel Maud als Amy wisten de 16 banen binnen de 8 minuten af te leggen.

Ook voor Tess was de 800 meter een nieuwe afstand die ze nog niet eerder in een wedstrijd had gezwommen. Ondanks de afspraak rustig te vertrekken begon Tess in een hoog tempo. Na 200 meter was ze iets meer dan twee seconden langzamer dan haar snelste tijd. Haar persoonlijke record op de 400 meter ging er wel aan. Tess was ruim 20 seconden sneller en ze wist vanaf dat moment de tussentijden goed vlak te houden. Tess tikte aan na 10 minuten en 22,.. seconden en was hier heel tevreden mee, want ze hoopte een tijd van ongeveer 10 minuten en 40 seconden te zwemmen.

Na het lange wachten mocht Lars als laatste van de vier zwemmers aan de start verschijnen. Na de vlinderslag was Lars ruim een halve seconde sneller dan zijn persoonlijk record van twee weken geleden. Op de overige slagen wist hij het verschil met zijn oude toptijd verder uit te breiden en uiteindelijk was Lars ruim vijf seconden sneller dan zijn persoonlijk record.

Over een week komen Lars en Tess opnieuw aan de start van een wedstrijd. In Amsterdam doen zij mee aan de Martinez Chocolade Cup. Tess start dan op de 100 en 200 schoolslag en de 100 wisselslag. Lars heeft hetzelfde programma aangevuld met de 200 wisselslag.

Uitslag

%d bloggers liken dit: