Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten laatste dag #ONMK2017lb

De laatste dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2017 lange baan (ONMK2017lb) begon voor de BBZ-masters in de ochtendsessie met deelname aan de 4×100 wisselslag. Vanaf half twee begon de laatste sessie van dit kampioenschap wat eindigt met de 4×50 vrije slag. Vandaag kwamen Annette en Paul Wijnja, Arjon de Bok, Marjo Goelema en Neel Gielen aan de start.

De vier eerst genoemde zwemmers wisten op de 4×100 wisselslag bij de 200-plussers beslag te leggen op het zilver achter een ploeg van de organiserende vereniging. Annette begon met een sterke 100 rugslag, ze was sneller dan haar persoonlijk, club- en Brabants record. Marjo merkte dat ze op de 100 schoolslag gisteren veel gegeven wat waardoor haar tijd enigszins tegenviel. Arjon nam over voor de 100 vlinderslag waarop hij 1 minuut en 12 seconden zwommen. Paul mocht als slotzwemmer de vrije slag voor zijn rekening nemen en ging 0,9 seconden sneller dan zijn tijd van afgelopen vrijdag. De eindtijd van 5 minuten 3,03 seconden was sneller dan het clubrecord en ook het Brabants record, maar doordat PSV sneller was gaat het Brabants record naar hen.

Op de 50 vrije slag wist Neel als debutante direct een medaille te pakken. Neel zwom in de tweede serie van de 50 vrij naar een persoonlijk en clubrecord en moest tot serie 11 wachten op bevestiging dat zij beslag had weten te leggen op het brons. Een mooie prestatie voor deze dame. In serie 17 van de 20 series kwam Marjo aan de start, zij zwom naar het zilver op 0,04 seconden van het goud. Misschien dat het fanatieke aanmoedigen van clubgenote Neel wel net te veel is geweest.

Bij de heren kwam Arjon en Paul aan de start en helaas niet J.P. van Rossem. J.P. was deze ziek en voelde zich nog niet fit genoeg om te zwemmen. Arjon wist zijn inschrijftijd met ruim zes tienden aan te scherpen en bleef nipt boven de 29 seconden. Paul daarentegen wist wel nipt de grens van 29 seconden te slechten met 0,01 seconden. Beide heren bleven ruim van het podium steken.

Op de 50 meter schoolslag wist Annette opnieuw naar het goud te zwemmen. Haar eindtijd was drie tienden langzamer dan haar inschrijftijd. Het lijkt er op dat het vele zwemmen de snelheid niet te goede komt. Nog twee starts voor Annette en dan zit het kampioenschap er op voor haar.

Ook Marjo wist opnieuw naar goud te zwemmen en dat dit in een supertijd. Haar eindtijd was goed voor een persoonlijk, club-, Brabants en Nederlands record. De grens van 36 seconden komt steeds dichterbij, in Eindhoven bleef Marjo er 2 honderdsten boven steken. Misschien dat het komende zomer in Budapest gaat lukken.

Op de 100 meter rugslag wist Annette weer een medaille aan haar totaal toe te voegen. Ze opende iets langzamer dan eerder vandaag tijdens de estafette en had daardoor iets meer voor de tweede baan over. Echter ze kwam 0,07 seconden te kort om haar tijd van begin deze middag aan te scherpen. De tijd was wel goed voor een zilveren medaille, maar Annette was wel de eerste Nederlandse.

Ook Arjon zwom 100 rugslag persoonlijk en qua race-indeling was het een keurige race. De tweede 50 meter was iets meer dan een seconde langzamer dan zijn eerste 50 meter. Met zijn eindtijd eindigde Arjon niet op het podium en moest hij Nico Swart van Den Doorn voor zich dulden. Nico was de eerste 50 meter bijna twee seconden geweest, maar Nico verloor op zijn tweede 50 meter ruim een seconde op Arjon. Nico was uiteindelijk ruim 0,7 seconden sneller dan Arjon en hij werd vierde en Arjon vijfde.

Op de afsluitende 4×50 vrije slag estafette gemengde wist de 200-plus ploeg bestaande uit Paul, Arjon, Annette en Marjo beslag te leggen op het zilver. Hun tijd was ruim een seconden sneller dan de inschrijftijd en dat was voornamelijk te danken aan de snelle tijd van Arjon. Arjon zwom een seconde sneller dan hij eerder persoonlijk had gedaan. De eindtijd van het viertal was goed voor een club- en Brabants record.

Met deze laatste medaille was de oogst op de laatste dag twee goud, vier zilver en één brons, daarnaast werden er drie persoonlijke, zes club, drie Brabantse en een Nederlands record gezwommen. De vier dagen zwemmen heeft voor de BBZ-masters vijf goud, vijf zilver en drie brons opgeleverd. Tevens werden er twee Nederlandse, zeven Brabantse, 14 club en tien persoonlijke records gezwommen.