Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten dag 3 #ONMK2017lb

De derde dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2017 lange baan (ONMK2017lb) in Eindhoven begon voor de BBZ-masters met de 50 vlinderslag en daarna volgden de 100 schoolslag en 200 vrije slag. Paul Wijnja, Erik Huisman, Annette Wijnja en Marjo Goelema doken het water in.

Paul mocht als eerste en hij zal zeker niet tevreden zijn geweest met zijn tijd op de 50 vlinderslag. Paul was exact een seconde langzamer dan zijn inschrijftijd  en maar 0,6 seconden sneller dan zijn tussentijd van de 100 vlinderslag een dag eerder. Uiteindelijk eindigde Paul een plaats lager dan hij ingeschreven stond, namelijk 13e.

Bij de dames kwam Marjo aan de start en zij stond vijfde. Na alle series gezwommen waren stond ze vijfde in de uitslag. De eindtijd van Marjo was ongeveer 0,6 seconden langzamer dan haar inschrijftijd.

Na de 50 vlinderslag stond de 200 rugslag gepland, maar daarop was dit jaar geen deelname. Hierna kwam de 100 schoolslag. Erik was de eerste Werkendammer die op dit nummer startte. Bij de heren 40-plus zwom Erik naar de achtste plaats, dezelfde klassering als hij al had bij de inschrijving. Zijn eindtijd was ruim een seconde langzamer dan zijn inschrijftijd.

Bij de dames kwamen uiteraard Marjo en Annette aan de start. Annette mocht als eerste van de twee dames en zij wist binnen de 1 minuut en 25 seconden te finishen. Dit was de eerste keer na haar schouderoperatie. Haar eindtijd was goed voor een club- en Brabants record.

Een serie later kwam Marjo aan de start en zij hoopte sneller te zwemmen dan haar inschrijftijd en dit lukte met succes. Marjo opende snel, maar wist het goed vol te houden en zij tikte bijna acht tienden onder haar persoonlijk record aan. Hiermee verbeterde ze ook het club- Brabants en Nederlands Masters record.

Het laatste individuele nummer was de 200 vrije slag. Erik wist ruim binnen de drie minuten te blijven, maar had gehoopt sneller te zijn. Zijn eindtijd was bijna acht seconden boven zijn inschrijftijd uit het 25 meter bad. Voor Paul was er wel een persoonlijk record van ruim een seconde en tevens ook een clubrecord. De indeling van Paul was er één uit het boekje, de laatste drie 50 meters lieten weinig verschil zien. De laatste 50 meter was zelfs sneller dan de tweede en derde vijftig meter. Uiteindelijk was de tijd goed voor een achtste plaats bij de 50-plussers.

Annette sloot de dag af met ook voor haar een start op de 200 ‘vrij’. Net als haar echtgenoot was de indeling keurig. Misschien iets te snel begonnen, maar uiteindelijk was het goed voor een bronzen medaille en een clubrecord.

De derde dag van het ONMK2017lb leverde drie medailles op, te weten twee goud en een brons. Hiermee komt de medaille telling op drie goud, één zilver en twee brons. Morgen aan het begin van de middag zullen Annette, Marjo, Arjon de Bok en Paul de dag beginnen met de 4×100 meter wisselslag en vervolgens is er deelname aan de 50 vrije slag, helaas zonder J.P. van Rossem, 50 schoolslag, 100 rugslag en 4×50 vrije slag. Op basis van de inschrijvingen kunnen er zes medailles behaald worden.