Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing #ONMK2017lb dag 3

De derde dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2017 lange baan (#ONMK2017lb) begint met de lange afstanden, maar daar is geen deelname van een Biesboschzwemmer. ’s Middags zullen vier masters aan de start verschijnen en zij zijn goed voor acht persoonlijke starts met drie kansen op eremetaal.

Zaterdag 6 mei 2017 sessie 5
Programma 21 50 vlinderslag heren; aanvang ± 13.21 uur
Opnieuw is Paul Wijnja de eerste BBZ-masters die het water in mag duiken. Op de vlinderslag sprint hoopt Paul binnen de 32 seconden te finishen en daarmee zijn persoonlijk en clubrecord aan te scherpen. Paul staat 12e ingeschreven bij de 50-plussers. Net als de 100 vrije slag, zal Paul ook de 50 vlinderslag tijdens het WMK in Budapest zwemmen.

Programma 22 50m vlinderslag dames; aanvang ± 13.39 uur
De vlinderslag sprint is voor Marjo meestal een feestnummer, ze zwemt het niet vaak maar meestal levert het wel eremetaal op. Deze keer staat Marjo als vijfde ingeschreven en zal ze zeker binnen de 34 seconden willen finishen. Zal het haar lukken om de hele baan benen vlinderslag te zwemmen in plaats van over te schakelen naar benen schoolslag?

Programma 25 100m schoolslag heren; aanvang ± 14.56 uur
Erik Huisman moet bij de heren op de schoolslag de Werkendamse eer hoog houden. Erik staat als achtste ingeschreven bij de 40-plussers en zal zeker gaan voor een verbetering van zijn persoonlijke record dat een halve seconde sneller is dan zijn inschrijftijd.

Programma 26 100m schoolslag dames; aanvang ± 15.37 uur en ± 15.39 uur
Voor Annette en Marjo is de 100 schoolslag één van de hoofdnummers dit weekend. Beide zwemmen in Budapest dit nummer en gaan in Eindhoven voor een goede tijd. Nog een overeenkomst is dat ze beide als snelste ingeschreven staan. Als Marjo sneller zwemt dan haar inschrijftijd dan verbetert ze het club-, Brabants en Nederlands masters record en mogelijk zelfs haar persoonlijke record (dat bekend is bij de tijdenregistratie). Annette zal zeker sneller willen zwemmen dan haar tijd van een jaar geleden in London tijdens de Europese editie van de masters kampioenschappen.

Programma 27 200m vrije slag heren; aanvang ± 15.54 uur en ± 16.04 uur
Erik en Paul staan op de 200 ‘vrij’ ingeschreven en Erik zal als eerste van de twee aan de start verschijnen. Erik is als 14e ingeschreven met een tijd uit het 25 meter bad. Nog niet eerder heeft Erik dit nummer in een 50 meter bad gezwommen, een tijd binnen de 3 minuten zal een goede prestatie zijn. Voor Paul is dit een iets bekender nummer in een 50 meter bad, het wordt de vierde keer dat Paul het gaat zwemmen. Een jaar geleden zwom Paul 2 minuten en 37 seconden en een maand geleden stelde hij dit bij naar 2 minuten en 32 seconden. Paul is nummer negen op de inschrijflijst bij de 50-plussers.

Programma 28 200m vrije slag dames; aanvang ± 17.10 uur
De laatste deelnemer tijdens de derde dag is Annette op de 200 vrije slag. De langere afstanden gaan Annette de laatste tijd goed af en dus wil ze haar geluk op dit nummer proberen. Annette is als tweede ingeschreven, maar zij staat wel met een korte baan tijd ingeschreven. Misschien kan ze wel het Brabants record aanscherpen.

Net als tijdens de tweede dag kunnen er drie medailles gehaald worden, twee goud en een zilver. Of dit gaat gebeuren weten we zaterdag avond rond de klok van kwart over vijf.