Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten #ONMK2017lb Dag 2

De eerste dag voor de BBZ-masters is de tweede dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2017 lange baan (ONMK2017lb). Tijdens de ochtendsessie kwam alleen Paul Wijnja aan de start. Paul was ingeschreven op de 100 meter vlinderslag en stond als 8e ingeschreven.

In de tweede serie van het programma mocht Paul startten in baan 1 en hij deed dit heel goed. Na 100 meter was Paul als eerste weer bij de finish en hij wist een dik persoonlijk record te zwemmen. Paul wist bijna zeven seconden van zijn inschrijftijd af te halen en werd uiteindelijk vierde op ruim vijf seconden van het brons. Zijn eindtijd was ook nog goed voor een clubrecord bij de heren 50-plus.

De middag sessie begon met de 200 meter schoolslag voor de dames. In serie 6 kwam Annette Wijnja aan de start en haar doel was onder haar inschrijftijd te finishen. Helaas lukte dit net niet. Annette opende goed, maar haar tweede honderd meter ging minder lekker waardoor ze nipt boven haar inschrijftijd aantikte. De eindtijd was wel goed voor een gouden medaille en een club- en Brabants masters record.

Een serie later mocht Marjo Goelema het water induiken. Marjo is geen fan van de 200 meter, maar de insteek was om de 200 meter te gebruiken voor de 100 meter die later dit weekend gepland staat. Marjo stond ingeschreven met een 25 meter bad tijd, die ze tijdens de competitie gezwommen heeft. Marjo stond wel al snelste ingeschreven, maar de verwachting was niet dat ze goud zou halen en dit bleek ook te kloppen. Echter het verschil met het goud was iets meer dan een seconde en dat is minder dan Marjo verwacht had. De tussentijden van Marjo waren tot en met 150 meter nagenoeg gelijk aan Annette, alleen in de laatste 50 meter was Annette iets sneller waardoor Marjo 0,37 seconden langzamer was dan haar trainingsmaatje. Marjo zal zeker tevreden zijn met deze zilveren medaille met een dikke gouden rand want de eindtijd van 3.05 en een beetje is ook nog een dik persoonlijk record van ruim drie seconden in het 50 meter bad.

Op de 50 rugslag nam Annette revanche voor de misschien wel tegenvallende tijd van de 200 schoolslag. Annette zwom de 50 meter voor het eerst binnen de 38 seconden in een 50 meter bad. Haar eindtijd is een persoonlijk, club en Brabants record en goed voor een bronzen medaille. Het verschil met het goud en zilver was meer dan twee seconden, maar Annette was wel de eerste Nederlandse.

De laatste afstand van de dag leverde opnieuw een persoonlijk record op. Paul wist op de 100 meter vrije slag zijn persoonlijke record met bijna een seconde aan te scherpen en wist binnen de 67 seconden te blijven. Daarnaast verbeterde hij zijn eigen clubrecord. De tijdsverbetering leverde ook een verbetering van zijn klassering op, namelijk van de 15e naar de 9e plaats.

De eerste dag voor de BBZ-masters leverde drie medailles op, namelijk 1 goud, 1 zilver en 1 brons en een vierde en negende plaats. Morgen middag komen Paul, Annette en Marjo opnieuw aan de start en daarnaast zal ook Erik Huisman aan de start verschijnen. Er is deelname op de 50 vlinderslag, 100 schoolslag en 200 vrije slag met diverse medaillekansen.