Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing BLAK2013

[b]Voor de Brabantse Lange Afstand Kampioenschappen 2013 zijn drie jongens ingeschreven. De kampioenschappen worden morgen in Eindhoven gehouden en zijn online te volgen. Namens de Werkendammers komen Thomas Zielhorst, Leendert Paans en Simon Schmidt aan de start. Zonder diskwalificaties zal er in ieder geval een medaille behaald worden.[/b]

Op de eerste afstand, 1500 meter vrije slag jongens junioren 4, staat Thomas als tweede ingeschreven met een tijd die hij vorig jaar tijdens de BLAK2012 heeft gezwommen. Het verschil met de nummer 1 is 11 seconden. Er komen drie jongens in deze categorie aan de start.

Bij de jongens minioren 6 komen Leendert en Simon aan de start. Beide hebben eind januari hun inschrijftijd gezwommen in Waalwijk. Leendert wist daar iets eerder dan Simon aan te tikken. In deze categorie komen 14 zwemmers aan de start en Leendert staat als 11e en Simon als 13e ingeschreven. Als er geen samenvoegingen komen, zullen de jongens dus naast elkaar zwemmen en kunnen ze onderling uitvechten wie de beste 400 meter in een 50 meter bad weet te zwemmen tijdens deze BLAK.