Opgericht op 20 mei 1968
 

Titels en records voor drietal Biesboschzwemmers

[b]Eindhoven, 24 maart 2013 – In Eindhoven stonden dit weekend de jaarlijkse lange afstand kampioenschappen op het programma. Thomas Zielhorst, Leendert Paans en Simon Schmidt hadden zich op vrije slag afstanden weten te plaatsen. Thomas startte op de 1500 meter en Leendert en Simon hoefden ‘maar’ 400 meter. Uiteindelijk gingen de Werkendammers met een titel en diverse persoonlijke records naar huis.[/b]

Thomas kwam als eerste aan de start en wist bij de jongens geboren in 1997 de titel van Brabants Kampioen te veroveren. In een vlakke race wist hij acht seconden onder zijn tijd van een jaar terug aan te tikken. Op de 800 meter wist hij zijn persoonlijke record ook met 5 seconden aan te scherpen.

Leendert en Simon starten in dezelfde serie en lagen in de banen naast elkaar. Leendert startten heel snel en lag na 50 meter twee seconden voor op Simon, Na 200 meter keerde Simon enkele tienden van een seconde voor Leendert. Echter na 300 meter zette Leendert nog een keer aan en kon Simon niet meer volgen. Leendert tikte bijna 20 seconden onder zijn inschrijftijd uit het 25 meter bad aan en Simon bleef daar met een kleine 10 seconden niet achter. Uiteindelijk wisten de jongens vele plaatsen te stijgen. Leendert eindigde als vierde en Simon werd zevende, terwijl ze buiten de top 10 ingeschreven hadden.

Medio mei zullen deze zwemmers opnieuw in Eindhoven aan de start verschijnen van de zomer editie van de Brabantse Kampioenschappen, maar daarvoor staan nog vele wedstrijden, waarbij de competitie wedstrijd de eerst volgende is op 6 april in Dirksland.

Fotos (door Ruud Emmen):

%d bloggers liken dit: