Opgericht op 20 mei 1968
 

Powerhouse Sport Awards

[b]Vanavond zijn de verkiezingen van Powerhouse Sport Awards. De nominaties worden opgesteld door Jetty Duister, in het verleden werkzaam bij de Radio Hawaii HitFM. Namens de Biesboschzwemmers zijn Thomas Zielhorst, Annette Wijnja en de Mastersploeg (Arjon de Bok, Marjo Goelema, Harry Cornet en Annette) genomineerd.[/b]

De eerste uitverkiezing die bekend werd gemaakt is de van de junioren sporters. Thomas moest bij de jongens alleen Wereld Kampioen Karate Rick Sonnema voor zich dulden. De andere jongens hadden ook hoge ogen gescoord bij Nationale Kampioenschappen, dus absoluut geen slechte prestatie. Thomas bleef Bart Stevens (tennis), David Nieuwenhuizen (turnen) en Brian van Eeuwijk (BMX) voor.

Bij de dames was Annette genomineerd, maar zij had zelf aangegeven dat dit niet volledig terecht was. Een van de concurrenten was Marianne Vos en met zo veel overwinningen in 2011 is zij natuurlijk uitverkozen. Annette werd bij de dames vijfde.

De mastersploeg moest het opnemen tegen vier heren ploegen. De zege ging naar Werkendam, maar dan wel naar de basketballers. Virtus is uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Onze masters moesten genoegen nemen met een vierde plaats.

Met drie nominaties hebben de Biesboschzwemmers laten zien dat er in de regio Land van Heusden en Altena, Bommelerwaard en de Langstraat terdege rekening moet worden gehouden en het jaar 2012 is net begonnen, dus alles is mogelijk om het komende jaar te laten zien dat het nog beter kan. Misschien zorgt er dan wel voor een of meerdere uitverkiezingen in 2013.

%d bloggers liken dit: