Opgericht op 20 mei 1968
 

BWK2012 Dag 1:Vijf medailles en een extra NJK startbewijs

[b]De eerste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2012 (#BWK2012) heeft 1 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medaille opgeleverd. Daarnaast werd er ook nog een startbewijs voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2012 korte baan (#NJK2012kb) behaald. Volgens de voorbeschouwing werd er een medaille meer behaald.[/b]

De 100 vlinderslag meisjes was het eerste programma nummer. Julia Verhoeven mocht de spits afbijten en deed dit niet slecht. Ze bleef iets boven haar tijd, maar om als 10 jarige de 100 vlinderslag technisch goed te zwemmen is een knappe prestatie. Bij de junioren 2 werd Jade Groeneveld 5e in een tijd die iets boven haar inschrijftijd bleef. De eerste 50 meter waren veel belovend, maar helaas kon ze dit niet doorzetten. Bij de dames haalde Marcha Admiraal de eerste medaille. Ze legde haar 100 meter af in 1.08.01 en dit is goed voor een zilveren medaille. Dit is een kleine seconde boven haar beste tijd ooit.

Op de 100 rugslag behaalde Thomas Zielhorst een eerste plaats. Zijn eindtijd was 0,05 seconden boven zijn snelste tijd, maar is wel hoopgevend met de NJK2012kb in het vooruitzicht. Lukas kon helaas niet boven zichzelf uitstijgen en bleef een kleine 2 seconden boven zijn inschrijftijd steken.

Op de 100 vrije slag bij de dames wist Sanne van de Pol te verrassen. Ze was als zevende ingeschreven, maar mocht op de tweede plaats komen op het podium. Haar tijd van 1.04.13 betekent eveneens een limiet voor het NJK2012kb. Jade heeft eindelijk de barriere van 1.10 doorbroken. Haar eindtijd van 1.09.45 is ruim een halve seconde van haar inschrijftijd. Chantal Paans komt in dezelfde categorie uit en kon helaas niet haar tijd verbeteren. Bij de dames wisten Marcha en Tonny Methorst dit ook niet te doen, maar voor Marcha was het wel goed genoeg voor een bronzen medaille.

Vlak voor de estafette stond nog de 100 schoolslag voor de dames op het programma. Chantal wist zich nu wel te verbeteren en deed dit met bijna 2,5 seconden en dit was goed voor een 6e plaats. Jade kon zich deze keer niet verbeteren al was het verschil niet al te groot. Sanne kon haar eerste plaats van de inschrijflijst niet omzetten in een gouden medaille. In een spannende race moest ze genoegen nemen met een bronzen medaille, maar wel een persoonlijk record. Bij de dames maakte Marjo Goelema er ook een spannende race van. Tot 75 meter lag ze nog op een bronzen plaats, maar de laatste 25 meter waren net te veel. Haar tijd was wel de snelste van alle BBZ-ers. Tonny kon helaas niet mee in het geweld en moest genoegen nemen met een tijd die bijna 1,5 seconden langzamer is dan de inschrijftijd.

De afsluiting voor de eerste dag was de 4×100 wisselslag dames. De juniorenploeg bestaande uit Anne Ippel, Chantal, Jade en Sanne deed er alles aan om een goede tijd neer te zetten, maar helaas bleven ze enkele seconden boven hun inschrijftijd steken en werden 7e/ De damesploeg had voor vertrek nog een wijziging ondergaan. Marjolein van den Berg was ziek en in haar plaats zwom Kim Wijnja, hiermee werd de inschrijftijd wel 1,5 seconden langzamer. Kim opende goed onder de 1.18 en Marjo wist opnieuw de 100 schoolslag in de 1.20 af te leggen. Bij Marcha en Tonny was het beste eraf, maar toch knokten ze voor iedere seconden. Uiteindelijk bleven de dames ongeveer 2 seconden boven de aangepaste inschrijftijd steken op een 5e plaats.

Fotos: