Opgericht op 20 mei 1968
 

Top tijden op Kring Speedo Finales

Afgelopen weekend werden de Kring Speedo Finales georganiseerd in zwembad de Neul te Sint-Oedenrode. Voor de Biesboschzwemmers reisden er 6 zwemmers af naar dit zwembad om hun kunsten te vertonen.
Een goede indruk is er zeker achtergelaten door de zwemsters van de Biesboschzwemmers. Sanne, Jade, Anne, Daisy, Chantal en Carmen zorgden met elkaar voor 1 gouden en 3 zilveren medailles en 16 persoonlijke records.

De eerste dag begon meteen goed voor de dames, maar vooral voor Jade. Zij wist deze dag het beslag te leggen op een gouden (50 vlinder) en een zilveren medaille (100 rug).
Een dag later wist Jade nog tweemaal zilver te behalen (200 wissel & 100 school).
Op deze afstanden heeft Jade erg goed gezwommen, alleen liep het bij sommige afstanden niet helemaal lekker, waardoor er toch boven een beste tijd werd gezwommen. Dit was bijvoorbeeld op de 50 vlinder het geval. Na 25 meter begon de vermoeidheid al toe te slaan en werd het knokken geblazen voor de eerste plaats. Gelukkig was ze even later goed hersteld en zwom ze weer de sterren van de hemel op de 100 rug!
Ook de 200 wissel was opmerkelijk te noemen. Haar eerste 50 meter (vlinder) was bijna net zo snel als de dag ervoor op de 50 vlinder. Maar nadat ze heel de race heeft laten zien dat ze alle slagen goed beheerst tikte ze aan in een heel klein PR en een mooie tweede plaats.

De grootste persoonlijke prestaties komen op naam te staan van Sanne en Chantal. Sanne wist dit weekend 7 keer haar beste tijd te verbeteren en Chantal 6 keer.
Op de eerste dag kreeg Sanne tijdens het inzwemmen een grote tegenvaller te verwerken, want ze kreeg toen te horen dat ze aan het eind van de dag moest starten op de 100 vlinder, wat ze absoluut niet wilde. Tegen de tijd dat het zover was, heeft ze de race erg netjes gezwommen, maar je kon duidelijk zien dat de vermoeidheid die dag was toegeslagen. Ze had voor de 100 vlinder namelijk ook al 200 wissel (15 sec eraf) en 100 vrij (2 sec eraf) gezwommen. Vooral over de 100 vrij was haar coach erg te spreken!
Op de tweede dag is Sanne nog gestart op de 100 school en 400 vrij. De 100 school ging ook geweldig! Na een voorspoedige start wist ze uiteindelijk naar een eindtijd te zwemmen die 4 sec sneller was dan haar beste tijd ooit. Helaas kwam ze op deze afstand net een halve seconde tekort voor het podium.
Maar even later kon haar dag niet meer stuk toen ze nog een super prestatie leverde op de 400 meter vrije slag (11 sec eraf). Haar tussentijd op de 200 meter was ook nog goed voor een PR. Die domper van de 100 school was dus snel verwerkt.

Voor Chantal begon het weekend ook goed met een mooi PR op de 100 vrij. Door 6 sec van haar tijd af te zwemmen wist ze toch een paar plekjes te stijgen in het klassement. De tweede dag leverde nog veel meer goede prestaties. Ze moest als eerste 200 meter wisselslag. Na een hele snelle start en een goede eerste 50 meter, wist ze te keren met een PR van 4 sec op de vlinderslag. Deze snelheid wist ze heel de 200 meter vol te houden, want haar eindtijd betekende een verbetering van 6 sec.

Over Daisy kunnen we wel zeggen dat ze niet helemaal lekker in haar vel zat. Zowel de 100 vrij, als de 200 wissel en 100 school heeft ze erg goed gezwommen, maar iedere keer net geen PR. Dit zat haar op een gegeven moment toch wel dwars. Maar eigenlijk was dat helemaal niet nodig, want ook zij heeft laten zien dat ze over voldoende kwaliteiten beschikt en dat we komend seizoen nog veel van haar gaan horen!

Anne was maar een van de twee dagen aanwezig, en is alleen maar gestart op de 100 vrij. En dat heeft ze niet onverdienstelijk gedaan. Eindelijk heeft ze na lange tijd een geweldige race laten zien welke resulteerde in een verbetering van 3 seconden van haar beste tijd.

Als laatste: Carmen. Carmen is de jongste van het stel en mocht dus nog starten bij de jongste zwemmertjes. Alleen liep het bij Carmen, net als bij Daisy, niet helemaal lekker afgelopen weekend. Ze zwom wel mooie tijden, maar bij de keerpunten was het af en toe echt afwachten of ze niet gediskwalificeerd was. De zenuwen speelden toch een grote rol.

Al met al kijkt Mark als coach heel erg positief terug naar dit weekend. Hij heeft ook met heel veel plezier langs het bad gestaan. De meiden hebben laten zien dat ze zelfs aan het eind van zo’n lang seizoen nog geweldig kunnen presteren. Mark heeft ervan genoten en kijk uit naar komend seizoen!