Opgericht op 20 mei 1968
 

NMR voor Annette Wijnja

Als voorbereiding voor de Europese Masters Kampioenschappen zijn Annette Wijnja, Francijna de Kooter en Dennis Klop naar Apeldoorn gegaan om daar deel te nemen aan de Kristalbad Dutch Open. Aan deze wedstrijd deden zwemmers uit onder andere Nederland, Duitsland en Belgie mee. Ze kwamen alle drie 2 keer aan de start.

Dennis en Annette startten beiden op de 100 en 200 schoolslag. Annette hoopte na haar goede tijd tijdens de BZK onder de 1.27 aan te tikken, maar helaas bleef ze er een halve seconde boven. Op de dubbele afstand wist ze wel haar persoonlijk en masters record aan te scherpen. Annette was 0,15 seconden sneller als tijdens de NMK. Dennis wist op beide afstanden niet zijn tijden te verbeteren. Hij merkte dat zijn slag niet lekker liep. Een mogelijke oorzaak hiervoor is de vele meters schoolslag tijdens de trainingen van de afgelopen weken.

Francijna startte op de 50 vrij en 100 rug. Over de vrije slag was ze tevreden, maar op de rugslag ging het keerpunt de mist in. Zij omschreef zelf dat ze maar eens naar de opticien moest gaan omdat ze te weinig diepte ziet.

Half september moeten deze drie en Arjon de Bok in Cadiz (Spanje) er staan, dus er is nog voldoende tijd om de juiste vorm te pakken te krijgen.