Opgericht op 20 mei 1968
 

Vier titels voor Marcha Admiraal

Roosendaal, 10 en 11 januari 2009 – Het tweede weekend van januari stond voor de Biesboschzwemmers in het teken van de Brabantse Winter Kampioenschappen (#BWK). Door een verandering in het programma was de groep die deel mocht nemen klein te noemen. Voeg daarbij enkele zieke zwemmers en het werd een erg kleine afvaardiging. Een groep van 8 deelnemers is naar Roosendaal gegaan om daar om de prijzen te strijden.

Marcha Admiraal (1993) was zeer succesvol. Op de 100 vlinder- en vrije slag was ze al als snelste ingeschreven en op de 200 wisselslag lag ook een medaille in het verschiet. Uiteindelijk wist Marcha op al haar afstanden de eerste plaats op te eisen. Ze begon op de 100 rugslag, dankzij diskwalificatie van de eigenlijke nummer één. Op de 200 wisselslag was ze in de finish 0,04 seconden sneller dan nummer twee. Op beide afstanden wist ze haar persoonlijke en clubrecords aan te scherpen. Op de vlinder- en vrije slag kon ze niet haar beste tijden aanscherpen, maar het verschil met nummer twee was in beide gevallen meer dan een seconde.

Voor Jade Groeneveld (1999) en Sanne van de Pol (1998) was het de eerste deelname aan de BWK. Jade verraste door beslag te leggen op de derde plaats op de 100 rugslag. Zij deed dit bij de meisjes die geboren zijn in 1998 en 1999. Ook zij had het geluk dat een deelneemster gediskwalificeerd werd. Halverwege en aan de finish wist ze haar persoonlijke records te verbeteren. Hierdoor stelde zij ook de clubrecords op deze afstanden bij.
Sanne was net als Jade erg zenuwachtig. Hierdoor viel haar race een beetje tegen. Ze begon goed, maar uiteindelijk was de klok onverbiddelijk en liet deze zien dat ze iets boven haar tijd was gebleven.

De laatste die zijn persoonlijke records wist aan te scherpen was Daryl Polder (1995). Hij verbeterde zich op de ‘vrij’ en rugslag. Op de vrije slag wist hij zijn beste klassering te halen, namelijk achtste. Op beide afstanden verbeterde Daryl zich met respectievelijk ruim 2,5 en3 seconden.

Voor Mark Visser (1988), Anouk Goes (1994), Rebecca Schmidt (1994) en Bart Wijnja (1995) waren geen tijdsverbeteringen te noteren. Ze lieten echter wel zien dat er voldoende perspectief is en dat ze de goede lijn te pakken hebben. Misschien dat ze volgende keer meer geluk hebben en wel hun tijden verbeteren.

Het komende weekend staat de derde ronde van de competitie op het programma. De Werkendammers zullen dan gaan proberen verder in het klassement te stijgen, zodat ze in april af kunnen sluiten met een klassering bij de beste tien.