Opgericht op 20 mei 1968
 

BWK2009: Drie medailles op eerste dag

Dag 1 van de Brabantse Winter Kampioenschappen in Roosendaal is voor de Werkendamse afvaardiging goed verlopen. Daags voor de wedstrijd kwam nog de afmelding van Erik Drewes, waardoor maar 4 zwemmers aan de start kwamen op de eerste dag. Marcha startte als enige 2 keer en Jade, Mark en Daryl allen 1 keer.

De eerste medaille was voor de benjamin van de BWK-ploeg. Jade Groeneveld zwom op de rug onder de 1,5 minuut en tikte als vierde aan. Door een diskwalificatie van de snelste zwemster kreeg Jade dus een bronzen standaard. Haar tijd van 1.29.64 betekent een aanscherping van haar eigen clubrecord.

Marcha had hetzelfde geluk als Jade. Ook bij haar werd nummer 1 gediskwalificeerd en daardoor werd een tweede plaats omgezet in een eerste plaats. Haar eindtijd van 1.10.54 betekende net als bij Jade een verbetering van haar eigen clubrecord.
Op de 200 wisselslag wist Marcha in de laatste meters het goud te pakken. Na de rugslag was er een hele kleine achterstand die op de schoolslag rap groter werd. Op de vrije slag wist Marcha het gat te dichten en tikte als eerste aan met een verschil van 0,04 seconden. Haar eindtijd van 2.28.07 was een verbetering van het clubrecord van Francijna bij de senioren 2 en later en haar eigen clubrecord bij de meisjes jeugd 2 en later.

Daryl Polder zwom voor het eerst namens de Biesboschzwemmers op een Brabants Kampioenschap. Hij mocht starten op de 100 vrije slag. De hoop op een goede tijd was een beetje vervlogen toen bleek dat Daryl last had van nekklachten. Tijdens de race heeft hij er niet aan gedacht en dat had een mooie tijd tot gevolgt. Hij wist zijn inschrijftijd met ruim 2,5 seconden te verbeteren tot 1.06.16 en werd 8e. Dit is een aanzienlijke verbetering aangezien hij 17e stond op de inschrijflijst.

Voor Mark Visser is het een zware week geweest. Hij hoopt een eindtijd te zwemmen die onder de 1.05 bleef. Hij slaagde hier ruimschoots in. Zijn eindtijd van 1.03.61 was goed voor een 10e plaats en leverde toch een kleine teleurstelling op. De laatste meters was Mark meer aan het water happen dan aan het zwemmen. We zullen maar zeggen volgende keer beter.

Morgen komen er 6 zwemmers aan de start, die goed zijn voor 8 starts. Daryl en Marcha starten ieder 2 keer en Sanne, Bart, Rebecca en Anouk ieder 1 keer.