Opgericht op 20 mei 1968
 

Genomineerden Sportverkiezingen 2008

Al vele jaren wordt in Wijk en Aalburg een sportverkiezing gehouden. De organisatie is in handen van Jetty Duister. Zij deed dit eerst vanuit het programma Sport FM bij Hawaii Hit FM. Deze zender bestaat niet meer, maar zij is zelfstandig door gegaan met dit initiatief. De sporters komen uit de regio Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Langstraat. Deze keer zijn weer 3 nominaties in de wacht gesleept.

Bij de sportploeg senioren is de Masters groep genomineerd. Zij moeten het opnemen tegen: Witte Ster 75 (handbal, Waspik), Cross Smash (badminton, Werkendam), HV Avanti (handbal, Drunen) en BC Ardito (basketbal, Zaltbommel).

De volgende nominatie is bij de sportvrouw junioren, namelijk Marcha. Bij de meisjes heeft zij concurrentie van:

  • Dana de Groot (turnen, Waalwijk) 9 jaar, Nederlands Kampioen 2008 Talentendivisie instap niveau 7
  • Viviane van Hees (fietscross, Zaltbommel) 12 jaar, 2 Nationale Titels indoor NFF en outdoor KNWU en de Bronzen plak op het EK
  • Fransiene van Eck (schaatsen/shortrack, Zuilichem) 12 jaar, Nederlands kampioen geworden bij de meisjes pupillen C, Gewestelijk Kampioen Super Sprint
  • Marieke Viveen (tennis, Andel) 16 jaar, Nederlands kampioenschap voor de jeugd een bronzen medaille

De laatste nominatie is voor Annette Wijnja. Na haar titel bij de dames in de gemeente Werkendam maakt zij opnieuw kan uitgeroepen te worden tot sportvrouw. De andere genomineerden zijn:

  • Amanda Spiljard (atletiek, Drunen), o.a. 6e Wereld Junioren Kampioenschappen op de meerkamp, Nederlands Kampioenschap outdoor verspringen, Nederlands Kampioenschap outdoor meerkamp, Nederlands Kampioenschap indoor meerkamp
  • Marianne Vos (wielrennen, Babylonienbroek), o.a. Olympisch, Wereld en Nederlands kampioen
  • Marlies van Baalen (paardensport, Brakel), diverse topklasseringen
  • Ingrid Koops (atletiek/biatlon, Werkendam), Nederlands Kampioen

Bij de dames zal het moeilijk worden om de prijs te winnen aangezien de concurrentie komt van Marianne Vos. Bij de overige categorieen is het afwachten. Het is niet bekend hoe de juryleden de prestaties van de diverse personen/ploegen waarden.

Vrijdag 16 januari 2009 tussen 19.00 en 21.30 uur worden in MFC DAlburcht (Perzikstraat 14 in Wijk en Aalburg) de prijzen bekend gemaakt.