Opgericht op 20 mei 1968
 

Cornet en Wijnja sporters van het jaar

WERKENDAM – Tijdens het sportgala gisteren in De Kwinter is zwemmer Harry Cornet tot sportman van het jaar 2007 van de gemeente Werkendam gekroond.

Sportvrouw werd zwemster Annette Wijnja. Het beachvolleybalteam Rebekka Kadijk/Merel Mooren werd tot sportploeg en de dressuurgroep De Biesboschruiters tot jeugdsportploeg uitgeroepen.

Jeugdsporter werd zwemster Marcha Admiraal. Golfer Jeffrey Molhoek werd gekozen tot talent van het jaar. Bij de mannen waren naast winnaar Cornet, motorracer Peter Schalken, zeiler Paul Dokman en wielrenner Marvin van der Pluym genomineerd. Bij de vrouwen was er naast winnares Wijnja een nominatie voor turnster Marjolein Stael en atlete Ingrid Koops. Cross Smash (badminton), Libera (judo), dames Sleeuwijk (voetbal) en heren Groot Zuideveld (tennis) waren bij de sportploegen naast winnaar Kadijk/Mooren genomineerd.

In de categorie jeugdsporter waren er nominaties voor golfer Jeffrey Molhoek, kartster Desiree Heijstek en wielrenster Sietse van Berkel. In de categorie sportploeg waren ook de meisjesvoetbalsters van Sleeuwijk, de jongens volleyballers (U12) van Virtus en de F-pupillen van Dussense Boys genomineerd. Bij de verkiezing talent van het jaar troefde Jeffrey Molhoek, zwemster Marcha Admiraal en zwemmer Giel van Dijk af.

Harry Cornet dankt de titel aan zijn talrijke zwemtitels. Hij haalde een gouden plak op de 50 meter vrije slag en op de 50 en 100 meter schoolslag alsmede de 100 meter wisselslag.

Annette Wijnja grossierde net als Cornet ook in diverse nationale zwemtitels.

Het duo Kadijk/Mooren werd eerste door de resultaten tijdens Europese toernooien en in de Grand Slam en World Series. Jeugdsporter Marcha Admiraal greep de winst door goede optredens tijdens de Brabantse kampioenschappen en haar uitverkiezing in de KNZB-jeugdselectie.

De dressuurgroep De Biesboschruiters verdiende de prijs vanwege de zilveren plak bij het EK.

Dat golfer Jeffrey Molhoek tot talent van het jaar werd verkozen dankt de Sleeuwijker vooral door zijn optreden tijdens het NK waarin hij gedeeld eerste werd en zijn opname in het Nederlands golfteam.

Wim Griffioen werd tot vrijwilliger van het jaar gekozen vanwege zijn verdiensten voor de Jeu de Boulesvereniging Altena. Albin Libera (judo) kreeg de oeuvre prijs.

%d bloggers liken dit: