Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie sportuitverkiezingen voor BBZ

Op vrijdag 15 februari was het eerste sportgala van de Gemeente Werkendam. In een bomvol partycentrum De Kwinter werden alle kampioenen in het zonnetje gezet. De prestaties van diverse sporten waren bijzonder genoeg voor een nominatie. Namens de Biesboschzwemmers waren Harry Cornet (sportman), Annette Wijnja (sportvrouw), Marcha Admiraal (jeugdsporter en talent) en Giel van Dijk (talent) genomineerd. De eerste drie gingen met een beker naar huis.

Bij de sportman werd Harry Cornet de winnaar. Hij liet Paul Dokman, Peter Schalken en Marvin v/d Pluym achter zich. Harry mocht daarna de winnaar bij de sportvrouwen bekend maken.

Uit de gouden envelop kwam de naam van Annette Wijnja. Zij wist Marjolein Stael (turnen) en Ingrid Koops (Schieten/Atletiek) achter zich te laten. Annette was de oudste van de drie genomineerde dames.

Bij de jeugdsporter ging het tussen Marcha Admiraal, Jeffrey Molhoek (Golf), Desiree Heijstek (Karten) en Sietse van Berkel (BMX flat). Tot haar grote verrassing werd Marcha verkozen tot jeugdsporter van de gemeente Werkendam.

De laatste categorie die uitgereikt werd, waren de talenten van het jaar. Bij deze categorie moesten Giel en Marcha het opnemen tegen de golfer Jeffrey Molhoek. Ondanks dat er twee kansen waren, ging de prijs niet naar de zwemmers. Jeffrey Molhoek werd door de regionale sportpers verkozen tot talent van het jaar.

Al met al mogen de Biesboschzwemmers trots zijn. In drie categorieën werd de prijs gewonnen. Het is te hopen dat het late einde van de avond niet er voor zorgt dat tijdens de Biesbosch Trofee de prestaties minder zijn.

Voor enkele fotos:

%d bloggers liken dit: