Opgericht op 20 mei 1968
 

Biesboschzwemmers beheersen sportgala Werkendam

De zwemmers Harry Cornet (36) en Annette Wijnja (40) gaan de lokale sportgeschiedenisboekjes in als respectievelijk de eerste sportman en de eerste sportvrouw van de gemeente Werkendam.

WERKENDAM

Op het gisteravond in een bomvol partycentrum De Kwinter gehouden sportgala werd het internationaal bekende beachvolleybalduo Rebekka Kadijk en Merel Mooren uitgeroepen tot sportploeg van het jaar 2007. De leden van het door het NOC*NSF voor de Olympische Spelen van Beijing genomineerde team konden de de prijs zelf niet in ontvangst nemen omdat zij momenteel in Argentinië verblijven.

Het gala, dat vlot aan elkaar werd gepraat door voetbaltrainer en ’Kozak van de eeuw’ Philip den Haan uit Werkendam, was gisteravond een geslaagde try-out. ’Het begin van een rijke traditie’, zo hopen de initiatiefnemers.

Veel aandacht was er voor de breedtesport. Zo werden alle kampioenen uit de diverse dorpskernen van Werkendam gehuldigd en werd de tot vrijwilliger van het jaar gekozen Wim Griffioen, oprichter van de in korte tijd groot geworden jeu de boulesvereniging Altena, lid van verdienste gemaakt. Er was een oeuvreprijs voor de grondlegger van de judosport in Werkendam, Albin Libera.

De winnaars van de titels sportman en sportvrouw, beiden lid van de Biesboschzwemmers, grossierden in 2007 in medailles en records. Zo won Harry Cornet tijdens de nationale Masters-kampioenschappen korte baan drie gouden, twee zilveren en één bronzen medaille en heeft hij liefst zeven Brabantse Masterrecords in handen.

Annette Wijnja won op hetzelfde kampioenschap drie gouden, een zilveren en een bronzen plak en op het NK Masters lange baan twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille. Wijnja heeft sinds vorig jaar behalve vijf Brabantse Masterrecords, ook het nationale Masterrecord op de 200 meter schoolslag in handen.

Behalve de titels van sportman, sportvrouw en sportploeg bij de senioren, werd ook de jeugd niet vergeten. Zo werd de 14-jarige Marcha Admiraal van de Biesboschzwemmers, vijfde bij het NK senioren op de 200 en 400 meter vrije slag, gekozen tot beste jeugdsporter. De 11-jarige golfer Jeffrey Molhoek, hij werd gedeeld eerste op het NK in zijn leeftijdsklasse, werd gekozen tot sporttalent van 2007 en een dressuurploeg van de Biesboschruiters (zilver op het jeugd EK) tot beste jeugdsportploeg.