Opgericht op 20 mei 1968
 

8 medailles op Kring Kampioenschappen

Tilburg, 7 en 8 januari 2006 ? Tijdens de Brabantse Winter Kampioenschappen (#BWK) hebben de Werkendamse zwemmers 1 gouden, 4 zilveren en 3 bronzen medailles gewonnen. Daarnaast werden 24 persoonlijke records verbeterd.

Op de eerste dag was de oogst 3 zilver en 2 brons. De eerste medaille van de dag was een verrassing. Mark Visser (1988) wist op de 100m vlinderslag beslag te leggen op de tweede plaats. In de laatste meters van zijn race wist hij net voor zijn tegenstander te komen en deze dus te verslaan. De tweede medaille was een ?zekerheidje?. Ben Dersigni (1974) startte ook op de vlinderslag en werd tweede. In de laatste meters werd hij nipt voorbij gezwommen.
Twee programmanummers later was er weer een medaille voor de Biesboschzwemmers. Marcha Admiraal (1993) wist op de 200 wisselslag naar het brons te zwemmen. Zij had een beetje geluk hierbij, want nummer twee werd gediskwalificeerd vanwege een verkeerd keerpunt, anders was zij vierde geweest.
De volgende medaille was weer voor Marcha Admiraal. Marcha startte op de 100m vrijeslag zeer voortvarend en zag dit beloont met een aanscherping van haar persoonlijk record van bijna een seconde. Dit was voldoende om het zilver te halen.
De laatste medaille was voor een estafetteploeg. Marcha Admiraal, Marjolein v/d Berg (1992), Laura Korsman (1993) en Marianne van Berchum (1992) wisten brons te halen op de 4x50m vrijeslag estafette. Zij hadden hierbij geluk, want terwijl met onderweg was naar de uitgang werd nog even snel naar de uitslag gekeken en zag men dat de dames als derde genoteerd stonden.

De tweede dag was goed voor 1 goud, 1 zilver en 1 brons. De medaille winnaars op de tweede dag hadden op de eerste dag ook op het podium gestaan. Mark Visser wist op de 50m vlinderslag naar het brons te zwemmen. Hij verbeterde zijn persoonlijk record op deze afstand en was daar zeer tevreden mee.
De andere medailles waren voor Marcha Admiraal. Marcha zwom op de 100m vlinderslag naar het zilver. Op de eerste dag had ze op de halve afstand, 50 meter, de pech gehad vierde te worden. Nu wist ze in een solide race naar het zilver te zwemmen. De laatste medaille van de Biesboschzwemmers was eindelijk van de gouden kleur. Marcha stond op de 50m vrijeslag als snelste ingeschreven en maakte dit ook waar. Zij zwom als enige van haar leeftijd onder de 30 seconden en verbeterde haar persoonlijk record.

Bijzondere prestaties waren er ook te melden. Jan v/d Heuvel kwam net op tijd voor zijn race en wist toch zijn persoonlijk record met bijna een seconde te verbeteren. Giel van Dijk (1991) zwom op de 100m schoolslag zijn beste tijd aan flarden. Hij verbeterde zijn tijd met ruim vier seconden en dit terwijl hij ruim een half uur eerder op de 200m wisselslag ook zijn tijd al had verbeterd. Andere persoonlijke records kwamen op naam van: Laura Korsman, Anouk Goes en Lisanne v/d Berg. Dit naast de al eerder genoemde zwemmers en zwemsters.
Komend weekend staat de 3e wedstrijd van de competitie op het programma en het zal een harde dobber worden voor de Biesboschzwemmers om niet te gaan degraderen. Eind januari zal Marcha op de 50 en 100 meter vrijeslag starten tijdens de Nationale Junioren Kampioenschappen in Dordrecht.

%d bloggers liken dit: