Opgericht op 20 mei 1968
 

BWK2006 dag 1: 3 zilver, 2 brons

Op de eerste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen heeft voor de Werkendammers 3 zilveren en 2 bronzen medailles opgeleverd.

Volgens de voorbeschouwing zou Ben Dersigni de eerste deelnemer zijn die een medaille kon halen. Echter Mark Visser wist iedereen te verbazen. Sander van Elburg was afwezig ivm een blessure en daardoor was Mark al bijna verzekerd van brons. Mark wist met een uiterste krachtinspanning het zilver te veroveren.

Ben Dersigni was de volgende die een medaille wist te halen. Volgens de startlijst zou Ben gemakkelijk naar het goud moeten zwemmen, maar de nummers 2 en 3 van de startlijst wisten veel tegenstand te bieden. In de laatste meters werd Ben voorbij gezwommen en moest genoegen nemen met het zilver.

Marcha Admiraal mocht op de 200 wisselslag toch naar het ereschavot komen. Ze was als vierde aangekomen, maar een van de snellere deelneemsters was gediskwalificeerd vanwege het niet aanraken van het keerpunt bij de vrijeslag.

Op de 50 vlinderslag stond Marcha als derde ingeschreven, maar had de pech dat een langere deelneemster iets beter aantikte waardoor Marcha vierde werd.

Op de 100 vrijeslag liet Marcha zich van haar beste kant zien. In een goede wedstrijd wist zij bijna 1 seconde sneller te zijn dan haar inschrijftijd en tikte als tweede aan. Ze zal hierdoor in een betere serie ingedeeld worden op de NJK in Dordrecht.

De laatste medaille was een verrassing voor alle BBZ-ers. De estafetteploeg bestaande uit Marcha Admiraal, Marjolein v/d Berg, Laura Korsman en Marianne van Berchum had hun race als vierde geeindigd en was op weg naar huis. Echter bij de uitgang zag de ploegleider Dirk de Kooter op de uitslag dat er een estafetteploeg gediskwalificeerd was en daardoor mochten de dames plaatsen nemen op plaats 3.

Morgen zullen er nog enkele medailles bij kunnen komen, maar het is af te wachten hoe fit iedereen tijdens de diverse afstanden is.