Opgericht op 20 mei 1968
 
Twee keer brons Femke van den Oven

Twee keer brons Femke van den Oven

Leestijd: 2 minuten

Dordrecht, 30 juni 2024 – Tijdens de Jaargangfinale in Dordrecht kwam Femke van den Oven op vier onderdelen aan de start. In de ochtend stond de 100m vlinderslag en 200m vrije slag op het programma en ’s middag startte Femke op de 200m wisselslag en 100m vrije slag. De jaargangfinale is het officieuze Nederlandse Kampioenschap voor minioren en wordt in een 50 meter bad gehouden.

De ochtendsessie was voor Femke het meest succesvol. Vrij ver aan het einde van de ochtend stond de 100m vlinderslag gepland. Femke startte in de tweede serie en liet vanaf het begin zien een goede tijd neer te willen zetten. Femke keerde als eerste na 50 meter en op de tweede 50 meter bouwde ze haar voorsprong uit. Femke tikte sneller aan dan haar persoonlijk record uit het 25m bad. In de laatste serie was het al snel duidelijk dat de winst er niet in zou zetten. Er opende twee meisjes ruim vier seconden sneller en zij bouwden dit verschil alleen maar verder uit. Daarachter was het spannend want na 50 meter waren de verschillen met Femke niet groot. In het tweede deel echter was Femke sneller en dus werd ze derde. Op de 200m vrije slag mocht Femke wel in de snelste serie startten en Femke begon iets behoudend, maar in de laatste 50 meter wist ze een aantal meisjes in te halen en tikte ze opnieuw als derde aan.

De middag begon met de 200m wisselslag voor Femke en ze opende iets langzamer dan tijdens de 100m vlinderslag, maar vooral op de schoolslag verloor Femke veel terrein om hoog te eindigen. Femke werd uiteindelijk 15e, enkele seconden boven haar persoonlijk record uit het 50 meter bad. Aan het einde van de dag mocht Femke voor de laatste keer het water induiken. In de eerste serie opende ze heel sterk en vooral het tweede was het verlies minder dan bij andere meisjes en eindigde 3,5 seconde onder haar beste tijd uit het 50 meter bad en zelfs ook nog sneller dan haar 25 meter bad tijd.

Met drie persoonlijke records en twee bronzen medailles kan Femke terugkijken op een geslaagde zwemmiddag. Op de 100m vlinder- en vrije slag was ze zelfs sneller dan haar tijden uit het 25 meter bad. Mogelijk dat ze volgend door de reglementswijzigingen weer mee mag doen en dat er dan nog meer inzit.

Uitslag Jaargangfinale 2024

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com