Opgericht op 20 mei 1968
 
Estafetteteam 8e van Europa

Estafetteteam 8e van Europa

Leestijd: < 1 minuut

Belgrade (SRB), 30 juni 2024 – De vijfde dag van de  Europese Masters Kampioenschappen 2024 (EMK2024) stond in het teken van de estafettes. De gemende estafettes stonden aan het einde van de dag gepland en dan mochten als eerste de wisselslagteams te water. Nico Swart, Marjo Goelema, Mandy Swart en Wouter van der Stelt mochten in serie vijf van start en finishten net boven hun opgetelde seizoentijden. Deze tijd was goed voor een 8e plaats bij de 160-plussers.

Nico mocht het spits afbijten en hij wist de rugslag in 37,47 seconden af te leggen, dat is maar net boven zijn beste seizoentijd. Marjo nam vervolgens de schoolslag voor haar rekening en tankte een hoop vertrouwen voor de 50m schoolslag van morgen. Marjo splitte naar een tijd van 36,78 seconden. Mandy liet zien dat de vlinderslag van een dag eerder een ‘foutje’ was. Ze gaf na 34,51 seconden het ‘stokje’ over aan Wouter en was hiermee 0,02 seconden sneller dan eerder dit seizoen. Wouter gaf nog één keer alles en tikte na een split van 31,93 seconden. De eindtijd van 2 minuten en 20,69 seconden was goed voor een 8e plaats op minder dan een seconde van de zevende plaats.

Voor Mandy, Nico en Wouter zit het EMK2024 er nu op. Marjo komt morgen aan het begin van de middag aan de start van de 50m schoolslag en dan zit ook voor haar het toernooi erop en kan er genoten gaan worden van een welverdiende rust.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com