Opgericht op 20 mei 1968
 
Twee keer winst Lars de Kooter

Twee keer winst Lars de Kooter

Leestijd: < 1 minuut

Heindonk (BEL), 29 juni 2024 – Op de roeibaan bij Sport Vlaanderen Watersportcentrum Willebroek werd de Flanders Open Water Cup gehouden. Lars de Kooter kwam namens de Biesboschzwemmers aan de start en zwom de 1000 en 3000m schoolslag. Op beide nummers ging hij met de winst naar huis.

De dag begon met de 3km schoolslag en vanaf de start nam Lars het initiatief in handen. Doordat ook de 3km en 5km vrije slag op hetzelfde parcours zwommen, was het moeilijk om een regelmatig tempo te zwemmen. Lars wist goed om te gaan met de situatie en na minder dan 51 minuten was Lars bij de finish. De eerst volgende heer deed er bijna vier minuten langer over.

In het middag programma was het overzichtelijker, want er waren minder zwemmers op het parcours. Opnieuw was Lars bij de start goed weg en kon hij een voorsprong opbouwen. Zijn doel om binnen de 16 minuten te finishen lukte net niet, want hij was daarvoor vier seconden te langzaam.

Het komende weekend zijn in Hoek en Sluis de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen en daar komt Lars beide dagen aan de start. Met deze wedstrijd laat hij zien dat de vorm aanwezig is.

Uitslag Flanders Open Water Cup

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com