Opgericht op 20 mei 1968
 
Iking debuteert op 1/2 triathlon

Iking debuteert op 1/2 triathlon

Terheijden, 9 juni 2024 – Na sprint en kwarttriathlon’s had Robin Iking zich ingeschreven voor de 1/2 triathlon in Terheijden. Dit hield in 2,5km zwemmen, 80km fietsen en 20km lopen. De start was rond half 9 en bijna vijf uur later kwam Robin door de finish als 48e overall en 46e man.

In De Mark bij de accommodatie van roeivereniging Breda gingen de deelnemers het water in en na 41 minuten en 41 seconden had Robin het zwemmen achter de rug, waarna hij aan de 6 ronden van het fietsen kon beginnen. Voor het fietsen had Robin bijna twee en een half uur nodig en dit betekende dat hij ruim drie uur en een kwartier na de start kon wisselen naar zijn loopschoenen. De 20km bestond uit vier rondes van 5km en Robin wist het lopen in ruim anderhalf uur af te leggen. Na vier uur 58 minuten en 16 seconden wist Robin over de finish lijn te komen.

De volgende triathlon zou in Oss zijn, maar vanwege de brand daar in de buurt is het een run-bike-run geworden. Robin gaat nu 4km lopen, 40km fietsen en als afsluiting 10km lopen.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com