Opgericht op 20 mei 1968
 
Drie medailles tweede dag BMF2024

Drie medailles tweede dag BMF2024

Oosterhout, 9 juni 2024 – De tweede dag van de Brabantse Minioren Finales 2024 in Oosterhout heeft weer mooie resultaten opgeleverd voor de Biesboschzwemmers. De vijf zwemmers wisten allen goede tijden te noteren en daarnaast werden er drie medailles gewonnen. Femke van den Oven was de uitblinker deze dag.

Femke startte, net als Marley Spijker, op de 200m vrije slag, 100m rugslag en als afsluiter hadden de dames de 100m vlinderslag. Op de ‘vrij’ en vlinderslag was Femke de snelste en op de rugslag moest ze genoegen nemen met zilver. De vrije slag en rugslag gingen bij beide meisjes in nieuwe toptijden.

Jesse Drewes was de enige jongen die mee mocht doen tijdens deze tweede dag en hij zwom de 200m wisselslag. Jesse begon heel sterk met een dik persoonlijk record op de vlinderslag en daarna wist hij ook goede tussentijden te noteren. Met een persoonlijk record van bijna zeven seconden mag hij tevreden terug kijken op deze dag.

Danée Klop en Ise Vink kwamen bij de jongste meisjes aan de start. Danée zwom op de 50m schoolslag en 100m wisselslag nieuwe toptijden. Ise zwom ook deze nummers en daarnaast ook nog de 50m vrije slag. Op alle drie de nummers wist ze haar beste tijden te verbeteren.

Na twee dagen zwemmen zijn er vijf medailles behaald, vier goud en één zilver, en daarnaast ook nog 21 persoonlijke records. Voor de meeste zwemmers zit het seizoen er op. Femke zal eind deze maand nog met haar leeftijdsgenoten gaan strijden op het officieuze Nederlands kampioenschap voor minioren.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com