Opgericht op 20 mei 1968
 
Winst voor Lisman en Verschoor in Giessenburg

Winst voor Lisman en Verschoor in Giessenburg

Giessenburg, 8 juni 2024 – In en rond zwembad De Doetse Kom werd voor de derde keer de Doetse Kom Triathlon gehouden. De eerste twee edities wisten leden van de Biesboschzwemmers de winst te pakken. Harry Cornet en Robin Iking waren hiervoor verantwoordelijk. Ook bij de derde editie stonden er Biesboschzwemmers op het podium.

Er kwamen drie categorieën aan de start. De individuele en teams zwommen 500m, gingen daarna 20km fietsen en ze sloten af met 5km hardlopen. In de individuele kwam Erik Huisman aan de start en in het gecombineerde klassement van de beide groepen wist hij 26e te worden. Erik had voor de triathlon één uur 20 minuten en 19 seconden nodig. Bij de teams maakte Thomas Verschoor onderdeel uit van TTT-team. Samen met Timme Schep en Thijs Bok waren zij de snelste met een eindtijd van één uur 3 minuten en 32 seconden. Dit was zeven seconden sneller dan nummer twee en bijna 6 minuten voor het derde team.

Bij de kids triathlon werd er 150m gezwommen, 4km gefietst en 1,2km gelopen. Er kwamen 35 kinderen aan de start en bij de meisjes wist Anne Lisman de winst te pakken. Anne kwam na 24 minuten en 40 seconden over de finish. Ze hoefde maar vier jongens voor te laten gaan. Het volgende meisje deed er twee minuten langer over.

Alle deelnemers waren een stuk sneller dan een jaar geleden toen ze ook op dezelfde onderdelen meededen.

Eind juni komt Erik weer aan de start van een triathlon. Hij doet dan mee aan de crosstriathlon bij Gasselte. Hier heeft hij al vaker aan deelgenomen.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com