Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing BZK2024 dag 2

Voorbeschouwing BZK2024 dag 2

De tweede dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2024 (BZK2024) in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion begint met het langste nummer voor de heren, de 1500m vrije slag. Daarnaast staat er 100m vrije slag, 50m schoolslag, 200m vlinderslag, 100m en 50m rugslag, 200m vrije slag, 200m wisselslag en als afsluiting twee estafettes op het programma. Deze dag zijn er vier Biesboschzwemmers aanwezig en zijn goed voor zeven starts.

Inzwemmen 12.00 uur

Wedstrijd 12.45 uur

Pauze na programma 15

Livetiming

Startlijst

Programma  11 1500m vrije slag heren senioren open, startlijst, aanvang 12.45 uur

Drie series met deelnemers voor de 30 banen en in de tweede serie komen zeven jongens aan de start. Lars de Kooter neemt het op tegen vijf Brabanders en één Limburger en hij heeft de vierde inschrijftijd van de Brabanders. Het doel voor Lars is een stabiele 1500m ‘vrij’ te zwemmen en dan hopelijk een hele scherpe tijd op de klok te zetten. Vorig jaar was Lars onverwachts de snelste want de eigenlijk winnaar werd gediskwalificeerd wegens bewegen bij de start.

Programma 12 100m vrije slag dames senioren open, startlijst, aanvang ± 13.50 uur

In tegenstelling tot de eerste dag zijn de inschrijftijden nu wel volgens de bepalingen ingedeeld, dus eerst de 25m bad tijden en vervolgens de 50m bad tijden. Shanya Muilenburg en Amy de Kooter komen bij de junioren 1 en 2 aan de start en Shanya (serie 1, baan 5) zal als eerste starten omdat ze een tijd uit het 25m bad als inschrijftijd heeft. Amy komt veel later aan de start, namelijk pas in serie 9 in baan 1. Beide behoren niet tot de snelste van de jongste junioren. Bij de jeugd komt Jansje de Ridder in serie 14 van de 23 aan de start. Haar tijd is net boven de 70 seconden en ze zal graag onder die 70 seconden willen finishen.

Programma 13 50m schoolslag heren senioren open, startlijst, aanvang ± 14.30 uur

Ruim een uur na de 1500m ‘vrij’ mag Lars gaan sprinten en dan op de 50m schoolslag. Als zwemmer van de langere nummers komt hij mogelijk snelheid te kort om het podium te halen, maar Lars heeft al vaker verrast. Hij staat als vierde ingeschreven, maar het verschil met de derde zwemmer is ruim een halve seconde. De snelste zwemmer is zelfs twee (!) seconden sneller ingeschreven.

Programma 16 50m rugslag dames senioren open, startlijst, aanvang ± 15.25 uur

De tweede start voor Amy is de 50m rugslag en in een gemengde serie van 50m bad en 25m tijden zal het een rare serie worden. De 25m bad tijd liggen in de buiten banen, maar die dames zijn meer dan 10 seconden sneller ingeschreven dan de zes zwemsters junioren 1 en 2. De zes meisjes liggen qua tijden dicht bij elkaar.

Programma 17 200m vrije slag heren senioren open, startlijst, aanvang ± 15.40 uur

Lars mag de tweede dag afsluiten en opnieuw zal hij vrije slag zwemmen, maar deze keer is het maar 200 meter. Met de zevende inschrijftijd, maar drie Limburgers die sneller zijn lijkt het erop dat er misschien een medaille tot de mogelijkheden behoort. Echter dan zal Lars ruim tien seconden van zijn inschrijftijd af moeten zwemmen.

Met drie keer een vierde inschrijftijd staat Lars het dichtste bij een podiumplaats, maar het zal niet gemakkelijk worden. De dames helaas staan ver buiten de top 10 ingeschreven en zullen zich in eerste instantie richten op het verbeteren van hun inschrijftijd.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com