Opgericht op 20 mei 1968
 
Brons op eerste dag BZK2024

Brons op eerste dag BZK2024

Eindhoven, 25 mei 2024 – De eerste dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2024 (BZK2024) die in Eindhoven gehouden worden heeft direct al een medaille opgeleverd. De zes aanwezige zwemmers kwamen uit op de 400m wissel- en vrije slag, 50m vrije slag, 100 en 200m schoolslag.

De dag begon met de 400m ‘wissel’ en hierop kwam Jansje de Ridder aan de start. Er is altijd enige angst of ze de schoolslag goed kan zwemmen, maar de vlinderslag ging al niet lekker en vanaf daar bleef het rommelig. Uiteindelijk werd ze zevende in haar categorie.

Op de 50m vrije slag kreeg Jansje gezelschap van Amy de Kooter, Shanya Muilenburg, Anne Lisman en Anieke aan de Wiel. Als enige zwom Anieke een persoonlijk record. Ze haalde bijna veertien (!) seconden van haar snelste tijd uit het 50 meter bad af. Het was al enige tijd geleden dat ze een 50 ‘vrij’ had gezwommen. De overige dames streden voor wat ze waard waren maar waren niet sneller dan hun inschrijftijd. Amy was met een 21e plaats de best geklasseerde zwemster.

Het laatste nummer voor de pauze was de 100m schoolslag. Lars stond als tweede ingeschreven en dus waren de verwachtingen hoog gespannen. Na 50 meter keerde Lars ook als tweede. In het tweede deel van de race leek hij op een zilveren medaille af te zwemmen, maar in de laatste 15 meter werd hij nog voorbij gezwommen. De eindtijd was Lars niet tevreden mee, maar wel over zijn tussentijd die was maar ongeveer 0,3 seconden boven zijn 50 meter toptijd.

Na de pauze mocht Amy startten op de 200m schoolslag. De opdracht was een goede techniek te zwemmen en dit liet ze ook zien. Misschien had er iets meer ingezeten als ze wat meer lef met de opening had getoond, maar met deze prestatie kan ze verder.

Als laatste mocht Lars op de 400m vrije slag het water induiken en hij wist op voorhand dat een top drie klassering bijna onmogelijk zou zijn. Dit bleek ook zo te zijn ondanks de goede opening. Daarna liepen de splittijden hard op, maar in het tweede deel kon Lars toch nog versnellen. Met een kleine verbetering en een vijfde plaats was hij enigszins tevreden.

De tweede dag komen Lars, Amy, Shanya en Jansje aan de start. Shanya en Jansje zwemmen samen met de Amy de 100m vrije slag die ook nog 50m rugslag zwemt. Lars heeft een uitgebreider programma met 1500 en 200m vrije slag en de 50m schoolslag.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com