Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing BZK2024 dag 1

Voorbeschouwing BZK2024 dag 1

De komende twee weekenden worden in Eindhoven de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2024 gehouden. Samen met zwemmers uit Limburg en een enkeling uit Zeeland wordt er gestreden om snelle tijden en mogelijk zelfs medailles. De Biesboschzwemmers zijn met zeven zwemmers aanwezig en zij zijn goed voor 28 persoonlijke starts.

Inzwemmen 12.00 uur

Wedstrijd 12.45 uur

Pauze na programma 6

Livetiming

Startlijst

Programma 2 400m wisselslag dames senioren open, startlijst, aanvang ± 13.00 uur

Als eerste tijdens deze ‘Brabantse’ komt Jansje de Ridder aan de start. Er staan 10 zwemsters ingeschreven en in tegenstelling tot wat in de bepalingen staat, zijn de zwemsters op inschrijftijd ingedeeld. Eigenlijk hadden de 50m bad tijden voorrang op de 25m bad tijden. Van de 10 zwemsters komen er 7 uit voor een Brabantse vereniging en Jansje staat als vijfde Brabantse ingeschreven, maar op basis van de bepalingen als zesde.

Programma 4 50m vrije slag dames senioren open, startlijst, aanvang ± 14.05 uur

Op de 50 ‘vrij’ staan Shanya Muilenburg, Amy de Kooter, Anne Lisman, Anieke aan de Wiel en Jansje ingeschreven. Geen van de vijf dames staat in de snelste leeftijdsserie ingeschreven en dus vallen ze buiten de top 10 van de inschrijvingen. Alleen Anieke is met een 25m bad tijd ingeschreven en de anderen allemaal tijden uit het 50m bad.

Programma 5 100m schoolslag heren senioren open, startlijst, aanvang ± 14.35 uur

De enige jongen die namens de Biesboschzwemmers aan de start komt tijdens deze vier dagen zwemmen in Lars de Kooter en zijn kampioenschap begint met zijn favoriete slag, de schoolslag. Op de 100m schoolslag staat Lars als tweede ingeschreven op iets meer dan een halve seconde achter de snelste zwemmer in zijn categorie. Het verschil met de derde inschrijftijd is ruim een seconde.

Programma 6 200m schoolslag dames senioren open, startlijst, aanvang ± 15.10 uur

Op het langste schoolslag nummer komt Amy voor haar tweede start van deze dag aan de start. Amy heeft een inschrijftijd uit het 25m bad en zal voor het eerst een 200m ‘school’ in het lange bad gaan zwemmen. Er staan bijna 30 meisjes ingeschreven en het lijkt erop dat Amy de langzaamste inschrijftijd heeft.

Programma 9 400m vrije slag heren senioren open, startlijst, aanvang ± 16.15 uur

De laatste start is voor Lars en dit het langste nummer van deze dag. Er staan 26 jongens ingeschreven en Lars komt in de snelste serie van zijn leeftijd aan de start. Er staan 2 jongens met een 25m bad en op basis van de 50m bad tijden en zwemmers uit Brabant staat Lars als vijfde ingeschreven.

Deze eerste dag kan dus direct een medaille opleveren voor Lars op de schoolslag. Vorig jaar behaalde Lars een tweede plaats op de 100m schoolslag, misschien dit jaar een treetje hoger?

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com