Opgericht op 20 mei 1968
 
Masters Biesboschzwemmers 14 keer de beste

Masters Biesboschzwemmers 14 keer de beste

Eindhoven, 2 – 5 mei 2024 – De drie en een halve dag zwemmen tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2024 lange baan (ONMK2024lb) heeft de Biesboschzwemmers in totaal 36 medailles opgeleverd. Daarnaast werden er ook nog 38 clubrecords, zeven Brabantse en twee Nederlandse Masters Records verbeterd. Tevens wisten de ‘oudjes’ van de Biesboschzwemmers twintig persoonlijke records te verbeteren. Vooral de estafetteploegen vielen op met zeven keer op het podium, terwijl er acht teams ingeschreven waren.

Vier keer wist een ploeg van de Biesboschzwemmers de winst te pakken op een estafette. Het ging hier om de ploegen op de 4x50m en 4x200m vrije slag en twee teams op de 4x50m wisselslag. De eerste estafette die een gouden medaille opleverde was de 4x200m ‘vrij’. Harry Cornet, Henri Verschoor, Johanna van Wijnen en Anne-Marie Verschoor-Vos wisten dit voor elkaar te krijgen en ze verbeterden ook nog het Brabantse record. Op de 4x50m wisselslag was er winst voor een dames en heren ploeg. De dames Johanna. Marjo Goelema, Anne-Marie en Annette Wijnja waren hiervoor verantwoordelijk en Nico Swart, Harry, Henri en Paul Wijnja bleven hier niet bij achter. De laatste medaille werd aan het einde van het toernooi behaald en dit was dan op de 4x50m vrije slag. Paul, Henri, Marjo en Anne-Marie gaven nog één keer alles en dat resulteerde in een tijd binnen de twee minuten en soms zelfs nog tijden die niet meer verwacht werden.

Op de 4x50m en 4x100m vrije slag en 4x100m wisselslag waren er zilveren medailles. Henri, Harry, Marjo en Anne-Marie wisten naar de tweede plaats te zwemmen op de 4x100m vrije slag en op de wisselslag bestond de ploeg uit Johanna, Marjo, Paul en Henri. Voor Johanna was er ook nog een zilveren medaille op de 4x50m vrije slag die ze samen met de jonkies Jade Groeneveld, Mandy Swart en Sanne van de Pol zwom.

Naast alle estafette medailles wisten ook vele zwemmers persoonlijk in de medailles te zwemmen. Marjo behaalde in Nederlandse en Brabantse records goud op de 50m en 100m schoolslag. Voor Harry waren er ook twee titels en hij deed dit op de 100m school- en vrije slag. Johanna deed het nog iets beter met de winst op de 50m, 100m en 200m rugslag. Anne-Marie, Annette en Paul waren één keer de beste. Anne-Marie op de 50m vrije slag, Annette op de 200m schoolslag en Paul op de 50m vlinderslag.

Naast de 10 persoonlijk gouden medailles werden er 12 zilveren medailles door zwemmers individueel behaald. Annette hoefde op de 100m schoolslag en 200m rugslag maar één zwemster voor zich te dulden en dit gold voor Marjo op de 50m vlinderslag en 100m vrije slag en Anne-Marie sprintte naar zilver op de 50m school- en vrije slag. Bij de heren was Harry de op één na beste op de 50m schoolslag en 100m vlinderslag, zwom Henri naar de tweede plaats op de 50m, 100m en 200m rugslag en Paul was op de 50m ‘vrij’ de op één na beste zwemmer.

Zes zwemmers gingen met brons naar huis en dit waren Sabrina Boekhout op de 1500m vrije slag, Richard Tiemstra op de 400m vrije slag, Anne-Marie op de 50m rugslag en 100m vrije slag, Marjo op de 50m vrije slag en Nico en Mandy Swart kregen allebei brons voor hun prestatie op de 200m schoolslag.

Voor Lars Duijnhouwer, Sander van Tilburg, Wouter van der Stelt, Dirk de Vree, Redine van Breugel en Esther de Laat waren er geen medailles, maar zij wisten allen mooie resultaten te boeken. In sommige gevallen moest men genoegen nemen met de vervelende vierde plaats.

Eind juni zullen een aantal van deze zwemmers in Belgrade (SRB) aan de start verschijnen van de Europese Masters Kampioenschappen (EMK) en het volgende Nederlandse Masters Kampioenschap is eind november van dit jaar in Den Haag. Voor het EMK staan nog de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen op het programma voor de jongere leden van de Biesboschzwemmers.

Uitslag ONMK2024lb

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com