Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing ONMK2024lb sessie 6 en 7

Voorbeschouwing ONMK2024lb sessie 6 en 7

De laatste dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2024 lange baan (ONMK2024lb) begint met de 800m vrije slag voor de heren en de ochtendsessie sluit af met de 4x100m wisselslag estafette. Op beide onderdelen is er deelname namens de Biesboschzwemmers. ’s Middags wordt er gesprint op de vlinder- en vrije slag en staat er ook nog 100m rugslag, 200m schoolslag en 4x50m vrije slag op het programma

Evenementspagina

Livetiming

Livestream sessie 6

Livestream sessie 7

Deelnemers 12

Starts 19 persoonlijk en 3 estafetteteams

Zondag 5 mei 2024

Sessie 6

Inzwemmen 08.30 uur

Wedstrijd 09.30 uur

Programma 29 800m vrije slag heren, startlijst, aanvang 9.30 uur

Helaas komt alleen Wouter van der Stelt op de 800m vrije slag aan de start. Sander van Tilburg was wel ingeschreven, maar stond reserve en er zijn geen afmeldingen binnen gekomen waardoor hij zou kunnen starten. Wouter staat in zijn categorie als vierde ingeschreven. De drie zwemmers boven hem zijn ook allen Nederlanders.

Programma 31 4x100m wisselslag alle, startlijst, aanvang 11.44

De estafetteploeg bestaande uit Johanna van Wijnen, Marjo Goelema, Harry Cornet en Henri Verschoor staat als snelste in hun categorie ingeschreven. Helaas zal Harry niet aan de start verschijnen en wordt zijn plaats ingenomen door Paul Wijnja. Het wordt nu afwachten of er een klassering bij de snelste drie mogelijk is.

Zondag 5 mei 2024

Sessie 7

Inzwemmen 12.30 uur

Wedstrijd 13.30 uur

Programma 33 50m vrije slag heren, startlijst, aanvang 13.30 uur

Twee heren wagen zich aan de vrije slag sprint en dat zijn Henri Verschoor en Paul Wijnja. Paul staat als derde ingeschreven en zal heel graag binnen de 30 seconden willen finishen. Henri staat als zesde ingeschreven.

Programma 34 50m vrije slag dames, startlijst, aanvang 14.00 uur

Na 25 series heren op de 50m vrije slag, zijn de dames aan de beurt. Sanne van de Pol, Anne-Marie Verschoor-Vos en Marjo Goelema wagen zich aan dit nummer en zowel Anne-Marie als Marjo staat als derde ingeschreven. Anne-Marie heeft er alles voor over om nu eens binnen de 30 seconden te finishen en niet er nipt boven te blijven.

Programma 35 200m schoolslag heren, startlijst, aanvang 14.30 uur

Nico Swart zal als enige heer op de 200m schoolslag het water induiken. Hij heeft lang getwijfeld, maar na zijn deelname in Oosterhout heeft hij de knoop doorgehakt. Hij wil wel een betere race als in Oosterhout zwemmen. Nico staat als vijfde ingeschreven.

Programma 36 200m schoolslag dames, startlijst, aanvang 15.00 uur

Mandy Swart en Annette Wijnja gaan proberen hun inschrijftijden te verbeteren. Annette staat in haar categorie als snelste ingeschreven en Mandy behoort tot de snelste 10 in haar leeftijdscategorie.

Programma 37 50m vlinderslag heren, startlijst, aanvang 15.55 uur

Paul komt voor de tweede keer deze middag aan de start en nu op de vlinderslag sprint. Paul staat vierde ingeschreven met twee niet-Nederlanders voor hem. Misschien dus wel een medaille voor Paul.

Programma 38 50m vlinderslag dames, startlijst, aanvang 16.15 uur

Vijf dames sprinten in de vlinderslag naar overkant. Mandy Swart, Jade Groeneveld, Sanne van de Pol, Anne-Marie Verschoor-Vos, Marjo Goelema. De oudste dame staat bij de snelste drie ingeschreven, Anne-Marie net naast de top drie.

Programma 39 100m rugslag heren, startlijst, aanvang 16.30 uur

Henri Verschoor en Nico Swart komen net als op de 200 meter ook samen op de 100 meter aan de start. Henri staat als vierde ingeschreven en Nico als achtste, waarbij er voor Henri een kans is op een medaille.

Programma 40 100m rugslag dames, startlijst, aanvang 16.50 uur

Jade Groeneveld en Johanna van Wijnen verdedigen de kleuren van de Biesboschzwemmers. Johanna staat als tweede ingeschreven en Jade is de nummer acht op de inschrijflijst.

Programma 41 4x50m vrije slag alle, startlijst, aanvang 17.20 uur

Twee teams komen aan de start en beide behoren in hun categorie tot de snelste drie ingeschreven ploegen. De dames Jade, Mandy, Johanna en Sanne staan als tweede ingeschreven, maar het verschil met plaats drie is niet groot. De gemengde ploeg bestaande uit Paul, Henri, Marjo en Anne-Marie is de snelste in hun categorie, maar het is niet zo dat ze het goud even op kunnen halen.

Negen keer staat er een zwemmer of ploeg bij de snelste drie ingeschreven, maar er zijn nog enkele extra kansen op eremetaal. De vermoeidheid van een weekend zwemmen zal zeker in sommige gevallen een rol spelen.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com