Opgericht op 20 mei 1968
 
Drie titels tijdens sessie 3 ONMK2024

Drie titels tijdens sessie 3 ONMK2024

Eindhoven, 3 mei 2024 – De tweede middag sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2024 lange baan (ONMK2024lb) heeft zeven medailles opgeleverd. Van de zeven ereplaatsen waren er drie titels en twee zilveren en twee bronzen medailles. Daarnaast sneuvelden twee Brabantse Masters Records (BMR), zeven persoonlijke records en negen clubrecords.

Harry Cornet en Johanna van Wijnen wisten allebei persoonlijk naar een Nederlandse titel te zwemmen. Harry deed dit op de 100m vrije slag en Johanna op de 50m rugslag. Beide maakten ook deel uit van de 4x200m vrije slag estafetteploeg die naar het goud zwom. Samen met Henri en Anne-Marie Verschoor-Vos waren zij de snelste in hun categorie. De eindtijd was ook goed voor een BMR. Marjo Goelema wist ook een BMR te zwemmen en zij deed dit op de 100m vrije slag in een zilveren medaille. Die zilveren medaille was er ook voor Henri op de rugslag sprint. Anne-Marie behaalde de laatste twee bronzen medailles en zij deed dit op de 50 rugslag en 100m vrije slag. Op de beide nummers verbeterde ze haar persoonlijke records. Op de rugslag sprint wisten Henri, Johanna, Mandy Swart, Esther de Laat en Redine van Breugel een persoonlijk record te zwemmen.

Dirk de Vree debuteerde op een ONMK en hij deed dit niet onverdienstelijk. Richard Tiemstra, Lars Duijnhouwer, Nico Swart, Sanne van de Pol, Wouter van der Stelt en Paul en Annette Wijnja wisten niet op het podium te eindigen, maar wisten mooie resultaten te boeken.

Morgen aan het einde van de ochtend is er deelname aan de 4x100m vrije slag estafette en ’s middags komen 12 zwemmers aan de start en wordt de middag afgesloten met twee teams op de 4x50m wisselslag estafette. Op basis van de inschrijvingen lijken er minimaal 10 kansen te zijn op eremetaal.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com