Vier keer winst tijdens ONMK2024lb

Eindhoven, 4 mei 2024 – De tweede volledige dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2024 lange baan (ONMK2024lb) heeft tien medailles opgeleverd en daarnaast zijn er één Nederlands, twee Brabantse en negen clubrecords verbeterd en drie persoonlijke records.

De eerste start van deze dag was de 4x100m vrije slag gemengde estafette. Henri Verschoor, Harry Cornet, Marjo Goelema en Anne-Marie Verschoor-Vos stonden als derde in hun categorie ingeschreven en werden uiteindelijk ook derde, maar als tweede Nederlandse ploeg. Hun eindtijd was goed voor een Brabants en clubrecord.

De middag begon met de 50m schoolslag en dit leverde twee medailles op. Marjo wist haar categorie te winnen in een nieuw Nederlands, Brabants en clubrecord. Anne-Marie werd tweede in hun persoonlijk record. Ze bleef voor het eerst binnen de 40 seconden. Bij de heren wist Harry tweede te worden en eindigde Nico als vierde Nederlander.

Op de 200m rugslag werd de tweede Nederlandse titel van deze dag behaald. Johanna van Wijnen verbeterde haar inschrijftijd met bijna een seconde en dus ook het clubrecord en was de snelste in haar categorie. Annette tikte als vierde in haar categorie aan, maar er waren twee niet-Nederlanders sneller en dus mocht Annette zilver ophalen. Henri en Nico zwommen in dezelfde serie en Henri was de snelste van de twee. Henri eindigde in zijn categorie als derde, maar tweede Nederlander.

Harry was de enige die meedeed aan de 100m vlinderslag namens de Biesboschzwemmers. Hij bleef binnen de 70 seconden en was de tweede Nederlander in de uitslag in zijn categorie en de derde overall.

Op de 200m vrije slag kwamen twee dames en vier heren aan de start. Anne-Marie en Paul waren met een vierde plaats dichtbij het podium. Anne-Marie verbeterde het clubrecord. Sander van Tilburg verbeterde zijn persoonlijke record en werd vijfde net als Henri.

De dag sloot af met de 4x50m wisselslag estafette en beide teams behaalden een gouden medaille. Nico, Harry, Henri en Paul eindigde in hun categorie als tweede, maar moesten een Noorse ploeg voor zich dulden en dus was er goud. Johanna, Marjo, Anne-Marie en Annette waren wel de snelste ploeg en dus ook voor hen was er goud.

Morgen is de laatste dag van dit kampioenschap en dan komen er 13 zwemmers aan de start. Wouter start op de 800m vrije slag en er is een ploeg op de 4x100m wisselslag die ’s morgens zullen starten. In de middag komen er 12 zwemmers aan de start en zowel ’s morgens als ’s middags zijn er nog kansen op eremetaal.