Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing ONMK2024lb Sessie 3

Voorbeschouwing ONMK2024lb Sessie 3

Tijdens de vrijdag middag sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2024 lange baan (ONMK2024lb) komen er 16 zwemmers aan de start op 22 persoonlijke en 2 estafette onderdelen. Er zijn diverse kansen op eremetaal zowel op de persoonlijke als de estafette.

Evenementspagina

Livetiming

Livestream

Deelnemers 16

Starts 22 persoonlijk, 2 estafetteploegen

Vrijdag 3 mei 2024

Sessie 3

Inzwemmen 12.00 uur

Wedstrijd 13.00 uur

Programma 7 200m wisselslag heren, startlijst, aanvang 13.15 uur

De middag begint met de 200m wisselslag en direct zal er een debutant namens de Biesboschzwemmers op het startblok verschijnen. Dirk de Vree is sinds eind november lid geworden en heeft al aan diverse wedstrijden deelgenomen en zal deze middag voor het eerst tijdens een kampioenschap op het blok verschijnen. Naast Dirk staat ook Richard Tiemstra ingeschreven. De heren staat respectievelijk zesde en zevende ingeschreven en bij Richard komen een aantal buitenlanders aan de start.

Programma 9 50m rugslag heren, startlijst, aanvang 14.20 uur

Vier heren wagen zich aan de rugslag sprint en één heer staat bij de snelste drie ingeschreven. Lars Duijnhouwer komt voor de tweede en laatste keer aan de start en naast Lars zien we ook Henri Verschoor, Nico Swart en Richard aan de start verschijnen. Henri staat als derde ingeschreven, maar bovenaan staat een Duitser en dus kan Henri zelfs nog hoger eindigen.

Programma 10 50m rugslag dames, startlijst, aanvang 14.35 uur

Bij de dames komt er zes keer een lid van de Biesboschzwemmers aan de start. De jongste zijn Redine van Breugel, die ongeveer 2 weken in Nederland is voordat ze weer teruggaat naar Bosnië, en Esther de Laat. De dames staan als 17e en 19e ingeschreven. Mandy Swart staat ook als 17e ingeschreven, maar dan een categorie ouder. Anne-Marie Verschoor-Vos staat in haar categorie als vijfde ingeschreven, maar het verschil met de derde plaats is niet groot. Johanna van Wijnen staat als tweede ingeschreven, maar ook zij kan naar boven kijken vanwege het kleine verschil. Annette Wijnja staat als vierde ingeschreven, maar bij de top 3 staat een buitenlandse zwemster. Misschien kan ze haar medailleoogst uitbreiden.

Programma 11 100m vrije slag heren, startlijst, aanvang 15.15 uur

Op het koningsnummer komen we een aantal zwemmers tegen die al één of meerdere starts gehad hebben. Dirk de Vree, Wouter van der Stelt, Henri Verschoor en Harry Cornet zijn al eerder die toernooi aan de start verschenen. Voor Paul Wijnja wordt het zijn eerste start. Harry staat als snelste in zijn categorie ingeschreven, maar wel met een tijd uit het 25 meter bad. De overige heren komen niet in de buurt van een podiumklassering.

Programma 12 100m vrije slag dames, startlijst, aanvang  15.50 uur

Vijf dames zullen op aan de start verschijnen en voor allen zijn al eerder dit kampioenschap gestart. Marjo Goelema staat als tweede ingeschreven en Anne-Marie vinden we terug op een zesde plaats in haar categorie. Sanne van de Pol, Redine van Breugel en Esther de Laat staan buiten de top 10 ingeschreven.

Programma 15 4x200m vrije slag estafette, startlijst, aanvang 17.05 uur

De eerste volledige dag wordt afgesloten met de langste estafette in het zwembad, de 4x200m vrije slag. Er komen twee teams aan de start en voor Nico en Mandy Swart is dit de één van de laatste keren dat ze samen namens de Biesboschzwemmers in een team zwemmen. Samen met Sanne en Wouter zullen zij de 800 meter zwemmen. Ze staan als 11e ingeschreven in hun categorie. De tweede ploeg bestaande uit Harry, Henri, Johanna en Anne-Marie staat als tweede in hun categorie ingeschreven, maar wel als snelste Nederlandse ploeg. Ze moeten dan wel de andere vier teams achter zich houden. In totaal starten er 60 teams.

De derde sessie kan weer een aantal medailles opleveren en in sommige gevallen kan de kleur nog mooier worden dan op basis van de inschrijving verwacht kan worden. Alles staat en valt met de vorm van de dag en het correct uitvoeren van starts, keerpunten, slag en overnames.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com