Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing ONMK2024lb Sessie 2

Voorbeschouwing ONMK2024lb Sessie 2

De tweede dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2024 lange baan (ONMK2024lb) begint met de 400m vrije slag en daarnaast staat er ook nog 100m schoolslag op het programma. Op de schoolslag zijn er medaillekansen voor de Biesboschzwemmers met zes deelnemers, vier zwemmers wagen zich aan de 400 ‘vrij’.

Evenementspagina

Livetiming

Livestream

Deelnemers 10

Starts 10

Vrijdag 3 mei 2024

Sessie 2

Inzwemmen 08.00 uur

Wedstrijd 09.00 uur

Programma 3 400m vrije slag heren, startlijst, aanvang 9.00 uur

Drie heren gaan van de start op de 400m vrije slag en zij hopen na 8 banen van 50 meter zwemmen een mooie eindtijd op het scorebord te zien. Sander van Tilburg is de jongste deelnemer en hij staat als vijfde ingeschreven. Wouter van de Stelt en Richard Tiemstra staan allebei als zesde ingeschreven in hun categorie. Richard maakt kans op een medaille omdat er 3 buitenlanders zijn ingeschreven naast drie Nederlanders. Alle drie de heren komen in dezelfde serie aan de start.

Programma 4 400m vrije slag dames, startlijst, aanvang 9.50 uur

Voor het eerst komt Esther de Laat namens de Biesboschzwemmers aan de start van een masters kampioenschap. Esther is sinds april lid en zal in Eindhoven diverse keren het water induiken. Het doel zal zijn om sneller te zijn dan haar 50m badtijd uit 2012!, dat is ook de enige keer dat ze 400m ‘vrij’ in een 50m bad heeft gezwommen.

Programma 5 100m schoolslag heren, startlijst, aanvang 11.15 uur

Bij de heren op de schoolslag komen Lars Duijnhouwer en Harry Cornet aan de start. Dit is voor Lars de enige dag dat hij meedoet, zijn laatste deelname aan een ONMK is van 2014. Lars staat op de 100m schoolslag als vierde ingeschreven, maar wel met een tijd uit het 25m bad. Voor Harry is het ook al weer enkele jaren geleden dat hij heeft meegedaan aan een ONMK, de laatste keer was 2018 om precies te zijn. Harry staat als snelste Nederlander ingeschreven en hoeft alleen een Duitser voor zich te dulden.

Programma 6 100m schoolslag dames, startlijst, aanvang 11.40 uur

De dames sluiten de ochtendsessie af en er zullen maar liefst vier dames aan de start verschijnen. Bij de 25-plussers staan Mandy Swart en Sanne van de Pol ingeschreven. We vinden haar terug op respectievelijk een 11e en 13e plaats. Ze zullen beide tevreden zijn als ze sneller zijn dan hun starttijden. Marjo Goelema en Annette Wijnja komen in dezelfde categorie aan de start en dus zijn ze elkaars concurrentes. Marjo staat als snelste ingeschreven en Annette staat op een tweede plaats. Het Nederlands Record staat op naam van Annette en dat zal zeker een doel zijn voor Marjo. Deze tijd is ook het kampioenschapsrecord. Voor Annette is het afwachten hoe het met de vorm zit nadat ze de afgelopen maanden niet fit is geweest.

Deze ochtendsessie kunnen er drie medailles behaald worden als we kijken naar alle inschrijvingen. Laten we de buitenlanders buiten beschouwing dan kunnen het er meer zijn.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com